play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Tradicionalno okupljanje HNS-ovaca na Špancirfestu

Varaždinske ulice krajem kolovoza rezervirane su za Špancirfest, manifestaciju koja ulazi u 25. godinu postojanja, a članovi Hrvatske narodne stranke tradicionalno se u to vrijeme u Varaždinu okupljaju upravo na njoj. I ove godine, stranački kolege iz Varaždinske županije bili su domaćini predsjedniku HNS-a, Stjepanu Čuraju, i kolegama iz susjednih županija. „Špancirfest jer središnja turistička manifestacija u regiji, te ga se svakako treba posjetiti. Povod susretu stranačkih kolega je i turistički, a uskoro počinje i „politička jesen“, pa smo odradili koordinaciju oko stvari koje smo si prije zadali, te oko inicijativa koje ćemo predlagati i promovirati u Saboru, ali i na lokalnoj razini. Stranačka baza je tradicionalno jaka u Varaždinu, a siguran sam da ćemo još ojačati nakon nedavnih unutarstranačkih izbora i izborom mladih, a opet politički iskusnih ljudi na čelo”- naglasio je Stjepan Čuraj u Varaždinu.

Krunoslav Lukačić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije, istaknuo je utjecaj turizma na gospodarstvo varaždinske županije. „Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo bržeg razvoja turističke ponude kontinentalne Hrvatske, na koju je Špancirfest zasigurno utjecao. Raste broj kuća za odmor, sa odličnom ponudom sadržaja, raste broj noćenja, a „Špancir“ predstavlja odličnu platformu za promociju malih privrednika. Posljednjih godinu dana osnovano je nekoliko turističkih zajednica općina, pa sam siguran da ćemo ponudu dodatno obogatiti manifestacijama koje će narednih godina privući veći broj posjetitelja.”

Stranački kolege će se okupiti i sljedeće godine na jubilarnom 25. Špancirfestu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Privatni šumovlasnici upozoravaju na problem koje će donijeti proglašenje parka prirode na sjeveru Hrvatske

  "- Jedan od najznačajnijih čimbenika koji su zaslužni za veliku bioraznolikost RH su naše šume, koje prekrivaju skoro polovinu kopnene površine, a specifične su po svojoj prirodnosti. Za očuvanje te prirodnosti zasluge ponajprije pripadaju šumarskom sektoru i stručnjacima koji već više od 250 godina prakticiraju održivo gospodarenje uz prirodnu obnovu. Takav način gospodarenja, koji najprije uvažava stanišne uvjete i uz njih vezane klimatogene šumske zajednice predstavlja jedno od rješenja za […]

  today16/11/2021 11

  0%