play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Tko su pobjednici natjecanja učeničkih zadruga „Čarolija Božića – zajedno smo online!”

Svečanom podjelom priznanja i nagrada u četvrtak, 22. prosinca, u Srednjoj školi Novi Marof završeno je ovogodišnje natjecanje učeničkih zadruga pod nazivom „Čarolija Božića – zajedno smo online!”.

Riječ je o već tradicionalnom natjecanju koje učeničkim zadrugama kroz izradu predmeta božićne tematike omogućava simboličko izražavanje, estetiku, uređenje i predstavljanje natjecateljskog proizvoda. U natjecanju su ovoga puta sudjelovale 23 učeničke zadruge iz Varaždinske županije koje su izradile vlastite predmete božićne tematike od ekološki prihvatljivih materijala i dostavile fotografiju predmeta te kratki opis izrade. Prvo je mjesto osvojila Učenička zadruga CIP Gospodarske škole iz Varaždina za Najmirisniji božićni vjenčić, drugo je mjesto pripalo UZ Grofeki iz Bisaga za makrame Božićna zvijezda, a treće UZ Vrijedne ruke Osnovne škole Breznički Hum za njihov rad Sveta obitelj. Pobjedničke zadruge dobile su poklon-bonove u vrijednosti od 1000 kuna, 600 kuna i 400 kuna, a zahvaljujući nagradi, svaka će zadruga moći nabaviti ponešto od materijala i pribora koji im je potreban za daljnju izradu rukotvorina.

Natjecale su se i učeničke zadruge Veselko, Ivančica, Zdenček, Cvetek, Iglica, Arboretum Opeka, Višnja, Beletinček, Sunce, Vrčeki, Hižica, Jurek, Pahinsko, Jabuka, Kneginja, Pčelice, Sonščica, Matapurač, Topličnjak i UZ Osnovne škole Visoko.

Vrijedi istaknuti da je na društvenim mrežama objava o ovom natjecanju prikupila više od 3400 reakcija, a zabilježeno je i 130 dijeljenja objava. „Veseli nas što je online natjecanje imalo izvrstan odaziv te vjerujemo da će se dobra suradnja sa zadrugama Varaždinske županije nastaviti i dalje. Svim vrijednim zadrugarima želimo sretne i mirne božićne blagdane te mnogo uspjeha u nadolazećoj 2023. godini”, poručili su iz Srednje škole Novi Marof.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Sport

  Svjetsko prvenstvo u kuglanju u Varaždinu okupit će 17 zemalja

  U gradskoj dvorani Arena Varaždin održana je konferencija povodom održavanja Svjetskog prvenstva u kuglanju, koje će se održava od 12. do 28. svibnja u Varaždinu, a čiji je glavni organizatori Hrvatski kuglački savez u suradnji s Gradom Varaždinom. Konferenciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednica Kuglačkog saveza Varaždinske županije i trenerica Hrvatske kuglačke reprezentacije Darinka Bunić, glavni tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza i sportski direktor sekcije Ninepin bowling Classic Zoran […]

  today08/05/2023 195

  0%