play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Tamburaši iz Splita i Varaždina održali svečani koncert

U varaždinskom kazalištu u subotu 4. prosinca održan je svečani koncert tamburaških orkestara KUD-a „Jedinstvo“ iz Splita i Varaždinskog tamburaškog orkestra u sklopu programa obilježavanja blagdana svetog Nikole, Dana grada Varaždina.

Na početku koncerta, goste iz KUD-a „Jedinstvo“ iz Splita i uzvanike, među kojima je bila i Bernadette Luketich-Sikaras, nacionalna tajnica Hrvatske bratske zajednice iz Pittsburga pozdravio je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.  Zahvalivši KUD-u Jedinstvo na dolasku u Varaždin, najavio je uzvratni posjet Varaždinskog tamburaškog orkestra  Splitu na feštu svetog Duje kada Split 7. svibnja slavi svoj dan grada. Podsjetio je da su to gradovi povezani, između ostalog, i time što su u njima Meštrovićevi kipovi Grgura Ninskog. „Sada nas povezuju i tamburaši, prijateljstvo tamburaških orkestara. Uvjeren sam da ćemo svi uživati.“ – poručio je gradonačelnik Bosilj publici najavivši suradnju dvaju gradova.

 

U ime gostiju na gostoprimstvu je zahvalio Emin Sarajlić,  predsjednik KUD „Jedinstvo“  najavivši da mladi splitski orkestar donosi u Varaždin miris mora s juga oplemenjen zvucima tambura te da je to tek početak prijateljstva i suradnje među tamburašima dvaju gradova.

Programom su orkestri oduševili publiku u popunjenoj dvorani u skladu s epidemiološkim mjerama. Mladi splitski orkestar pokazao je visok nivo muziciranja, a varaždinski orkestar s pravom pod ravnanjem maestra Tibora Büna opravdao epitet jednog od najboljih i najnagrađivanijih tamburaških orkestara u Hrvatskoj i šire. Koncert je bio na vrhuncu kada je uz varaždinski orkestar zapjevao Stanko Šarić, jedan od najpoznatijih pjevača tamburaške glazbe, dugogodišnji pjevač nekadašnjih Zlatnih dukata  koji danas nastupaju pod nazivom Najbolji hrvatski tamburaški.

 

Koncert je realiziran pod generalnim pokroviteljstvom Grada Varaždina i uz pomoć Grada Splita te Ministarstva kulture i medija RH.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Novomarofski lovci, uz pomoć Grada, nastavljaju ulagati u kvalitetnije uvjete za rad

  Novomarofski lovci ove godine obilježavaju velikih 95 godina rada, a uz redovne aktivnosti, kao što su briga o divljači i okolišu, Lovačko društvo „Vepar” kontinuirano vodi brigu i ulaže značajna sredstva u uređenje infrastrukture kod svoje lovačke kuće u Oštricama. Naime, uz pomoć Grada Novog Marofa društvo je nabavilo kosilicu za košnju trave oko lovačke kuće, a pored nje niknulo je i novo spremište za alat, sve s ciljem da […]

  today04/04/2023 19

  0%