play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sudjelujte u 3. humanitarnoj utrci grada anđela i pomozite „Utočištu Sveti Nikola“!

Varaždinom će se ponovo trčati s humanitarnim ciljem na umu – u subotu, 14. svibnja, sa startom u 11 sati održat će se 3. humanitarna utrka grada anđela, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Idejni začetnik utrke, Damir Habijan, izrazio je zadovoljstvo što se već treću godinu, kontinuirano održava utrka kojoj je cilj pomoći. „Ove godine sredstva koja ćemo prikupljati bit će za varaždinski Dom za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“. Želim zahvaliti sada već tradicionalnim podupirateljima i suorganizatorima koji puno pomažu, svaki sa svog aspekta i mislim da smo postali jedan uhodani tim. Pozivam sve Varaždinke i Varaždince da se priključe kao i prethodne dvije godine i podupru ovu akciju, da prikupimo što više sredstava za naše utočište, za ovu gradsku ustanovu. Jedino na što ne možemo utjecati je vrijeme, a pošto je utrka humanitarnog karaktera onda pretpostavljam da će kao i protekle dvije godine vrijeme biti odgovarajuće i idealno za trku i druženje” – rekao je Habijan.

Humanitarnu utrku grada anđela pripremaju Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Sportski klub SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalni centar Active Vita, uz podršku Grada Varaždina i gradonačelnika. „Obzirom da je utrka humanitarnog karaktera želimo naglasiti da nije toliko bitan plasman, nego da su svi sudionici koji će istrčati ili prohodati tu utrku zapravo pobjednici. Cilj nam je ovih humanitarnih utrka skupiti što više donacija kako bismo svake godine pomogli nekome u potrebi. Prve godine to je bio jedan bolestan dečko, prošle godine Odjel pedijatrije Opće bolnice Varaždine, ove godine „Utočište Sv. Nikola“. Obzirom na ovaj plemenit i humanitarni cilj, pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe, bez obzira bave li se inače trčanjem ili nekim drugim sportom ili uopće nisu u sportu. Ruta je jednostavna, niti 5 km, i svi će uspjeti završiti u vremenskom limitu. Pozivam i mlade i starije da nam se priključe i odazovu u što većem broju” – pozvala je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.

_

„Sama prijava utrke ide preko aplikacije stotinka.hr ( https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1660 ), kotizacija je 70 kuna. Svaki sudionik dobiva startni paket u kojem s nalazi marama ili buff s logom utrke, unikatna finišerska medalja s anđelom i još par sitnica. Sama utrka je dužine 4,85 km. U 11 sati starta s Kapucinskog trga, ide središtem grada, preko bedema Starog grada kroz Uršulinsku ulicu sa završetkom na Kapucinskom” – dodao je Marko Dugandžić, predsjednik SRD 315 Sjeverozapad.

Predsjednik Udruge Active Vita, Marko Črljenec, zahvalio je partnerima i sponzorima koji su omogućili visoku razinu organizacije utrke. „Iako utrka nije natjecateljskog karaktera, nagradit ćemo najbolje, a za to će biti zadužena Vinarija Mežnarić i Decathlon. Moramo zahvaliti i za okrepu Vindiji, restoranu Angelus koji će opskrbiti žedne i gladne trkače nakon utrke, Marlexu koji će kao i prošle godine donirati u visini svih uplata fizičkih osoba, Tomislavu Soviću koji je ustupio svoje usluge dizajna za sve materijale koje trebamo i Gradu Varaždinu koji će sufinancirati dio troškova utrke. Hvala svima koji pomažu ovom događaju koji je sada već postao tradicionalan i svake godine možemo nekome pomoći” – kazao je Čreljenec.

Ravnateljica „Utočišta Sv. Nikola“, Irena Mađarić, zahvalila je organizatorima, pokroviteljima i svim građanima koji će se uključiti u ovu akciju. „Varaždin je grad anđela jer je od 2004. godine ustanova stalno pod humanitarnim pokroviteljstvom, financijskim, moralnim. Podršku imamo od svih institucija i od građana. Htjela bi da ova utrka bude posvećena svim ženama koje su pretrpjele nasilje, za sve one koje su uspjele pobjeći i nažalost za sve one koje nisu. Neka se ove godine trči za njihova prava i slobode” – poručila je Mađarić.

Važno je napomenuti da je broj natjecatelja limitiran na 500. Bit će moguće prijaviti se i na dan utrke, ali bez startnog broja u slučaju ako je popunjen limit. Ako ne bude popunjen, tada će se uz uplatu startnine dobiti i majica i buff i ostalo u startnom paketu. S obzirom da je niti 24 sata od otvaranja prijava već bilo 70 natjecatelja, organizatori pozivaju zainteresirane građane da požure s prijavama.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Sračincu odana počast hrvatskim braniteljima

  Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Sračincu je odana počast i zahvala svima koji su svojim zalaganjem doprinijeli našoj današnjoj slobodi. „Danas se sjećamo veličanstvene pobjede koju su hrvatski vitezovi izvojevali prije 26 godina, kada su u akciji Oluja oslobodili gotovo trećinu Hrvatske. U tu su akciju bili uključeni i mnogobrojni žitelji naše županije i općine Sračinec. No, danas se ne sjećamo samo njih, već […]

  today06/08/2021 77

  0%