play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sudionici Erasmus projekta u Gradskoj vijećnici

Sudionici Erasmus plus projekta KA2 Sharing Heritage and Real European Cultures (Dijeljenje baštine i stvarne europske kulture ) posjetili su u utorak, 17. svibnja 2022. godine Gradsku vijećnicu Grada Varaždina. Učenike i nastavnike osnovnih škola iz Češke, Španjolske i Italije u vijećnici su pozdravili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Domaćin sudionicima projekta u Varaždinu je VI. Osnovna škola. Kako je istaknuo ravnatelj škole Mario Stančić cilj projekta  je istraživanje kulturne baštine i bogatstva Europe te poticanje zajedništva i osjećaja pripadnosti europskom kulturnom krugu. Varaždinska škola je za svoje goste iz tri europske zemlje organizirala niz zanimljivih radionica , a imat će priliku posjetiti Trakošćan i Plitvička jezera.

Ukupno 35 sudionika, učenika u pratnji svojih nastavnika boravi  u Varaždinu 16. do 20. svibnja. Projekt predviđa i fizičku mobilnost sudionika, razgledavanje kulturno-povijesnih spomenika te upoznavanje s baštinom grada u kojem borave.

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Čisteći medvjedići u Varaždinu skupili više od 7500 čikova!

  Prije nešto više od tri tjedna Čisteći medvjedići i RokOtok započeli su kampanju “Baci čik u koš” kojom žele ukazati na štetnost bacanja opušaka u okoliš. Nakon prvog “čikolova” u Zagrebu koji je izazvao veliku pozornost javnosti i na kojem je skupljeno više od 14 tisuća opušaka, “medvjedići” su čistili centar Nove Kapele gdje je u dva sata skupljeno oko 6.200 opušaka. Varaždin ne 'spava' „Logičan slijed je bio da […]

  today16/10/2023 9

  0%