play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Stričak: Našim programom “5+2” gradimo sustav jednakih šansi

U utorak je konstituiran Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije, koji nakon unutarstranačkih izbora po načelu jedan član – jedan glas vode predsjednik Anđelko Stričak i potpredsjednici Nadica Dreven Budinski, Željko Dvekar, Josip Križanić i Damir Poljak.

Županijski odbor ima 41 člana, od kojih je 16 žena ili 39 %, a visoku i višu stručnu spremu ima 61 % članova. Najviše je članova starosti između 40 i 50 godina. U ovom sazivu Županijskog odbora 12 je novih članova baš kao što je i sedam novih predsjednika općinskih organizacija.

 

Predsjednik ŽO HDZ-a i varaždinski župan Anđelko Stričak naglasio je da je stranka na kraju uspješne godine.

 

– Sad imamo mandat, ali i tim da zajedno s koalicijskim partnerima odradimo zacrtane projekte. Iza nas je povijesni mandat HDZ-a Varaždinske županije s osvojena tri saborska mandata i nakon 20 godina mjestom župana. Kao što je nedavno u Trakošćanu istaknuo premijer Plenković, zahvala svima koji su omogućili stvaranje naše domovine, ali okrenuti smo budućnosti – rekao je Stričak naglasivši pritom program „5+2“.

– Prvi prioritet nam je obrazovanje. Gradimo sustav jednakih šansi od vrtića, osnovnoškolskog i srednjoškolskog do visokoškolskog obrazovanja. Drugi je zdravstvo, izgraditi i opremiti potreban zdravstveni odnosno bolnički prostor, liječnicima omogućiti specijalizacije, a sve kako bi kvaliteta zdravstvenih usluga bila što veća te što kraće liste čekanja. Treći je gospodarstvo, a uskoro potpisujemo program industrijske tranzicije vrijedan 100 milijuna eura. Četvrti je izgradnja komunalne infrastrukture, a naglasak je na izgradnji brzih cesta, Zagorske magistrale – kazao je predsjednik županjskog HDZ-a dodavši da je peti prioritet zaštita okoliša, kako bi ljepote kojima raspolaže Varaždinska županija ostale u što izvornijem stanju budućim generacijama.

 

– Ostala dva prioriteta su sigurnost, pa gradimo Regionalni centar civilne zaštite, varaždinski Pentagon sigurnosti, zaštite i spašavanja, te rad s udrugama građana, jer ako su se građani voljni udružiti, posvetiti nečemu svoje slobodno vrijeme, znači da to vole, da im je to bitno i svaku takvu aktivnost ćemo poduprijeti – zaključio je župan Stričak.

 

Potpredsjednik Županijskog odbora, ujedno i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić naglasio je kako je vrlo teško pobijediti, ali zato vrlo lako izgubiti te je pozvao na maksimalnu pomoć županu i njegovoj zamjenici Silviji Zagorec u realizaciji svih zacrtanih projekata.

– Siguran sam da će iza našeg župana nakon ovog mandata biti rezultata – rekao je Križanić.

 

Damir Habijan, saborski zastupnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Varaždin, istaknuo je da je stranka dobila župana, jer se odigralo timski.

 

– Kada se tako igra, rezultat ne izostaje. Ostalo je 3 i pol godine mandata u kojima ljudima treba predstaviti tko stoji iza projekata koji pridonose dobrobiti našeg kraja – poručio je Habijan.

 

Alen Runac, politički tajnik Županijskog odbora, rekao je da su ovogodišnji rezultati HDZ-a rezultati rada svih.

 

– Mjesto župana nije palo s neba. Radilo se konstantno, obišao svaki kutak naše županije, svi smo se potrudili maksimalno, a kad netko uloži cijelog sebe u to kao Anđelko, rezultat je mjesto župana – zaključio je Runac.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Održana promocija slikovnice Darka Fodera „Betežni zdravoga nosi“

  U Područnoj školi Tina Ujevića u Salinovcu, u petak 04. studenog održana je promocija slikovnice „Betežni zdravoga nosi“ koju je uredio Darko Foder, a ilustrirala Veronika Đurasek, učenica 2. razreda Prve gimnazije Varaždin. Program predstavljanja je vodila i osmislila učiteljica Valentina Posavec Kovač, a o slikovnici baziranoj na narodnoj priči govorili su urednik Darko Foder, ilustratorica Veronika Đurasek i nakladnik Dejan Težak, dok su učenici scenski uprizoriti sadržaj slikovnice, a […]

  today07/11/2022 79

  0%