play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Stričak: Našim programom “5+2” gradimo sustav jednakih šansi

U utorak je konstituiran Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije, koji nakon unutarstranačkih izbora po načelu jedan član – jedan glas vode predsjednik Anđelko Stričak i potpredsjednici Nadica Dreven Budinski, Željko Dvekar, Josip Križanić i Damir Poljak.

Županijski odbor ima 41 člana, od kojih je 16 žena ili 39 %, a visoku i višu stručnu spremu ima 61 % članova. Najviše je članova starosti između 40 i 50 godina. U ovom sazivu Županijskog odbora 12 je novih članova baš kao što je i sedam novih predsjednika općinskih organizacija.

 

Predsjednik ŽO HDZ-a i varaždinski župan Anđelko Stričak naglasio je da je stranka na kraju uspješne godine.

 

– Sad imamo mandat, ali i tim da zajedno s koalicijskim partnerima odradimo zacrtane projekte. Iza nas je povijesni mandat HDZ-a Varaždinske županije s osvojena tri saborska mandata i nakon 20 godina mjestom župana. Kao što je nedavno u Trakošćanu istaknuo premijer Plenković, zahvala svima koji su omogućili stvaranje naše domovine, ali okrenuti smo budućnosti – rekao je Stričak naglasivši pritom program „5+2“.

– Prvi prioritet nam je obrazovanje. Gradimo sustav jednakih šansi od vrtića, osnovnoškolskog i srednjoškolskog do visokoškolskog obrazovanja. Drugi je zdravstvo, izgraditi i opremiti potreban zdravstveni odnosno bolnički prostor, liječnicima omogućiti specijalizacije, a sve kako bi kvaliteta zdravstvenih usluga bila što veća te što kraće liste čekanja. Treći je gospodarstvo, a uskoro potpisujemo program industrijske tranzicije vrijedan 100 milijuna eura. Četvrti je izgradnja komunalne infrastrukture, a naglasak je na izgradnji brzih cesta, Zagorske magistrale – kazao je predsjednik županjskog HDZ-a dodavši da je peti prioritet zaštita okoliša, kako bi ljepote kojima raspolaže Varaždinska županija ostale u što izvornijem stanju budućim generacijama.

 

– Ostala dva prioriteta su sigurnost, pa gradimo Regionalni centar civilne zaštite, varaždinski Pentagon sigurnosti, zaštite i spašavanja, te rad s udrugama građana, jer ako su se građani voljni udružiti, posvetiti nečemu svoje slobodno vrijeme, znači da to vole, da im je to bitno i svaku takvu aktivnost ćemo poduprijeti – zaključio je župan Stričak.

 

Potpredsjednik Županijskog odbora, ujedno i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić naglasio je kako je vrlo teško pobijediti, ali zato vrlo lako izgubiti te je pozvao na maksimalnu pomoć županu i njegovoj zamjenici Silviji Zagorec u realizaciji svih zacrtanih projekata.

– Siguran sam da će iza našeg župana nakon ovog mandata biti rezultata – rekao je Križanić.

 

Damir Habijan, saborski zastupnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Varaždin, istaknuo je da je stranka dobila župana, jer se odigralo timski.

 

– Kada se tako igra, rezultat ne izostaje. Ostalo je 3 i pol godine mandata u kojima ljudima treba predstaviti tko stoji iza projekata koji pridonose dobrobiti našeg kraja – poručio je Habijan.

 

Alen Runac, politički tajnik Županijskog odbora, rekao je da su ovogodišnji rezultati HDZ-a rezultati rada svih.

 

– Mjesto župana nije palo s neba. Radilo se konstantno, obišao svaki kutak naše županije, svi smo se potrudili maksimalno, a kad netko uloži cijelog sebe u to kao Anđelko, rezultat je mjesto župana – zaključio je Runac.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Jalžabetu svečano su otvoreni teniski tereni

  Na Sportskom centru Jalžabet svečano su otvoreni teniski tereni. Ukupna vrijednost investicije je 830 tisuća kuna odnosno 110 tisuća Eura od čega je Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo 286 tisuća kuna temeljem Natječaja za sufinanciranje izgradnje građevinskog zahvata i opremanje sportskih građevina u 2022. godini. Projekt je obuhvatio postavljanje nove podloge na dva tenis terena, postavljanje umjetne trave za tenis, crvene boje s ispunom od keramičkog pijeska, mreže, automat za […]

  today31/03/2023 50

  0%