play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U tijeku prva faza sanacije divljih deponija, a da ne bi bilo novog odlaganja otpada postavit će se kamere

Na tri lokacije na području Općine Trnovec Bartolovečki u tijeku je sanacija nelegalnih odlagališta otpada. Ukupna procijenjena vrijednost sanacije divljih deponija na području Općine Trnovec Bartolovečki je gotovo 3 milijuna kuna, a realizacija ovog projekta podijeljena je u dvije faze. Načelnica Verica Vitković naglasila je kako su obje faze prijavljene Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje. “I za prvu i za drugu fazu sanacije dobili smo pozitivnu odluku o sufinanciranju od strane Fonda, u iznosu od 40 posto. Temeljem tih odluka odmah smo prišli javnoj nabavi i izboru najpovoljnijeg izvođača radova. Prije deseta dana sklopljen je ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Bagerkop-Roberto iz Novog Marofa”  kazala je Vitković.

Radovi su počeli u petak i većina otpada je već odvezena. Na terenu se vidi o kojem je obimu posla riječ. “Nakon odvoza smeća radi se sanacije u šumi u Šemovcu uz stari tok Drave. Na sanaciji se radi i u Poduzetničkoj zoni u Trnovcu gdje je 90 posto smeća odvezeno. Još se radi na iskopu smeća kod starog toka Drave kod Trnovca. Procijenjena količina smeća na toj lokaciji bila je 200 kubičnih metara. Međutim, utvrđeno je da se radi o puno većoj količini. Geodet i nadzorni inženjer izašli na teren i izvršena je procjena da je na toj lokaciji preko 1200 kubičnih metara smeća. To će probiti vantroškovničke radove, ali učinit ćemo sve da se saniraju u potpunosti te lokacije – dodala je načelnica Vitković ta najavila i skori natječaj za drugu fazu sanacije. Inače, u dogovoru s izvođačem radova, sanacijom nelegalnih odlagališta otpada djelomično će se riješiti i uređenje poljskih putova u lošijem stanju na području Općine Trnovec Bartolovečki. Naime, na divljim deponijima puno je građevinskog otpada, cigle, crijepa i betona. Ovaj otpadni materijal će se reciklirati i na ekološki način će se navoziti poljski putovi. Nakon sanacije divljih deponija Općina Trnovec Bartolovečki kontrolirat će njihovo stanje i sprječavati novo nelegalno odlaganje otpada. Paralelno s početkom radova na sanaciji, pokrenuli smo postupak nabave kamera koje bi 24 sata dnevno snimale na tim lokacijama. Bit će minimalno pet nadzornih kamera, koje će biti priključene na sustav Jedinstvenog upravnog odjela odnosno komunalnog redarstva, kako bi nove počinitelje zaustavili”  pojasnila je Vitković te najavila strože kazne za nove prekršitelje.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Ukupni pobjednik 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića je Dječji vrtić Novi Marof

  U novomarofskom športskom parku održan je 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Novi Marof 2023., a ukupni pobjednik je Dječji vrtić Novi Marof. Na festivalu je sudjelovalo 250 djevojčica i dječaka koji su se natjecali u nekoliko olimpijskih disciplina. U utrci djevojčica na 60 metara prvo mjesto je osvojila Josipa Horvat iz DV Bmbi, druga je Vinka Petrić iz DV Novi Marof, a treća Petra Posavec iz DV Vlakić. Kod dječaka […]

  today01/06/2023

  0%