play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Stričak kao član međuresornog Povjerenstva sudjelovao u nabavi borbenih aviona Rafale

Vlada Republike Hrvatske sklopila je ugovor s Francuskom o kupnji 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale vrijednih oko 7,5 milijardi kuna. U toj odluci kao član međuresornog Povjerenstva svoju je ulogu imao i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a te aktualni župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Prije stupanja na dužnost varaždinskog župana Anđelko Stričak je kao tada jedini zastupnik u ovom sazivu Hrvatskog sabora sudjelovao u postupku nabave borbenih aviona najnovije generacije koji se smatraju jednim od najboljih u svijetu.

Kao član spomenutog Povjerenstva sudjelovao je u pripremi i provođenju postupka nabave koje je donošenje odgovarajućih odluka predlagalo Vladi i nadležnim tijelima. „Kada smo kao povjerenstvo cijeli taj postupak i prijedlog odabira borbenih zrakoplova prezentirali saborskom Odboru za obranu, svi, i lijevi i desni, jednoglasno su ga podržali. Sama ta činjenica jasan je znak da smo odlično odabrali i napravili snažan sigurnosni iskorak” – poručio je Stričak dodavši kako ga okončanje tog postupka nabave i kupnje 12 Rafala kao čuvara hrvatskog zračnog prostora iznimno veseli s obzirom da je cijeli postupak trajao skoro dvije godine. „Sloboda i mir nemaju cijenu. Hrvatska će ovime biti daleko sigurnija, a isto tako privlačnija stranim investitorima. Nema razvoja gospodarstva ni društva u cjelini bez sigurnosti” – zaključio je Stričak.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Objavljen natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije: stipendije povećane, uvrštena nova zanimanja od posebnog interesa

    Natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2021./2022. objavljen je 19. listopada. Ukupno će biti dodijeljeno 65 novih stipendija, od čega 53 studentima i 12 učenicima srednjih škola. Novost je da su stipendije povećane, pa će učenici mjesečno dobivati po 400 kuna (ranije 300 kuna), a studenti po 800 kuna (ranije 700 kuna). Stipendije se isplaćuju svih 12 mjeseci u godini, čime učenici godišnje dobivaju 4.800 kuna, […]

  today20/10/2021 21