play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Stanje sigurnosti u Varaždinskim Toplicama i dalje zadovoljavajuće

Zaključak sjednice Vijeća za komunalnu prevenciju koja se održala 9. svibnja je kako je stanje sigurnosti na području Grada Varaždinskih Toplica na zadovoljavajućoj je razini.

O stanju sigurnosti Vijeće je izvijestio načelnik Policijske postaje Novi Marof Nikola Beštek istaknuvši pritom kako je stanje sigurnosti dobro, ali i da najveći problem predstavljaju krađe i teške krađe. Tako je na području grada protekle godine zabilježeno ukupno 87 kaznenih djela, što je povećanje za 4 posto u odnosu na 2022. godinu.

Najviše kaznenih djela zabilježeno je u segmentu gospodarskog kriminaliteta gdje su zabilježena 33 kaznena djela, u odnosu na 6 njih koliko ih je bilo 2022. godine. Najveći pad zabilježen je u segmentu droga gdje je zabilježen pad od 58 posto, a zabilježen je i pad kaznenih djela na štetu mladeži i obitelji.

Pao je i broj prometnih nesreća, pa je tako u 2023. godini bilo njih 18 što je pad za 42 posto u odnosu na 2022. godinu. U protekloj godini postavljene su dvije nadzorne kamere, za što je načelnik Beštek istaknuo kako su Varaždinske Toplice pozitivan primjer te da se radi o sigurnom gradu bez težih kaznenih djela.

Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković istaknula je kako im je važna sigurnost svih sudionika u prometu te pohvalila suradnju s policijom i sa svim sudionicima Vijeća za prevenciju kriminaliteta. Ujedno se osvrnula i na problem Društvenog doma u Jalševcu Svibovečkom gdje je postavljena ograda i netko ju redovno razvaljuje.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  U tijeku je provedba projekta „Nemirni umirovljenici”

  U prostorijama Udruge umirovljenika Novi Marof, održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen razvoj socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima te razvoj inovativnih programa koje provode organizacije civilnog društva. Dio je to Projekta „Nemirni uMirovljenici“ kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.), u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga […]

  today14/06/2022 153

  0%