play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Standard zdravih obroka u varaždinskim gradskim vrtićima

Djeca zdravo jedu u svih sedam jedinica  gradskog Dječjeg vrtića Varaždin. U to su se uvjerili gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković u četvrtak 6. travnja  prilikom posjete centralnoj kuhinji u vrtiću Dravska. Nedavno uvođenje sustava Healty meal Standard HMS odvijalo se pod budnim okom stručnjakinje iz području znanosti o hrani, iskusne nutricionistice Diane Gluhak Spajić iz tvrtke RED FORK. Sustav omogućuje da se  iz godine u godinu ciljano odabiru poboljšanja za dječje vrtiće koji su sukladni nacionalnim i međunarodnim smjernicama, od biranja kvalitetnijih namirnica do edukacije djelatnika i opremanja kuhinja.

Mnoge od tih smjernica su već implementirane, nabavljaju se provjerene kvalitetne namirnice,  a uz to se najavljuju i dodatna poboljšanja o čemu je govorio gradonačelnik Bosilj: „Sustav zdravih obroka – Healty Meal Standard HMS omogućuje da roditelji djece znaju svaki dan što je njihovo dijete jelo, koja je kalorijska i nutricionistička vrijednost obroka, te  kakvi su alergeni prisutni u obrocima. U vrtiću Dravska imamo centralnu kuhinju koja je opremljena dodatnim aparatima. Ovo ljeto ćemo je i dodatno popuniti uređajima kako bi ove vrijedne kuharice imale adekvatne uvjete rada i mogle dalje  spremati zdrave obroke za 740 mališana u svih sedam gradskih vrtića.“ – rekao je gradonačelnik Bosilj i najavio povećanja plaća 6 plus 6 posto te rast koeficijenata i rast osnovice djelatnicima vrtića. Za implementaciju sustava HMS iz proračuna je izdvojeno 12 tisuća eura. Vizija i misija Grada Varaždina je osigurati da obroci u dječjim vrtićima prate najviše standarde kvalitete prehrane kako bi se djeci prenijele zdrave prehrambene navike na vrijeme. Gradonačelnik Bosilj najavio je također  energetsku obnovu vrtića u Biškupcu te spremnost projekta za izgradnju vrtića u Hrašćici kada se u svibnju izglasa proračun grada Varaždina.

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Prvom dozom cijepljeno 52,3% odraslog stanovništva

  U Varaždinskoj županiji jučer je testirano 150 osoba osobe od kojih je dvoje pozitivno na koronavirus. Ujedno, oporavile su se dvije osobe, a isto toliko ih je s težom kliničkom slikom na liječenju u Općoj bolnici Varaždin. S 22. danom srpnja, gledajući odraslo stanovništvo, prvom je dozom cijepljeno 52,3 posto stanovništva, a s cijepljenjem je završilo 43 posto odraslog stanovništava. Utrošeno je 71.952 prve doze, 58.717 druge doze, a ukupno […]

  today23/07/2021 61

  0%