play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

ŠNK Polet iz Tuhovca osvojio naslov prvaka

Športski nogometni klub Polet iz Tuhovca u upravo završenoj sezoni osvojio je naslov prvaka u 1. županijskoj nogometnoj ligi te će se u sljedećoj sezoni natjecati u elitnom rangu županijskog nogometa.

Predsjednik Poleta Dejan Kubat naglasio je da je plan uoči prvenstva bio osvajanje naslova i ulazak u elitnu ligu koja kreće od sljedeće sezone. „Polet ima preko stotinu registriranih nogometaša, od najmlađih, U-9 kategorije, do veterana. Seniorska ekipa ima 25 igrača na popisu, dosta su redoviti na treninzima, a bilo je i situacija kada nisu svi ni mogli u zapisnik. Treneri su to dobro balansirali i svi skupa smo zadovoljni rezultatom na kraju. A uz seniorski naslov, i veterani Poleta su prvaci u svojoj Ligi veterana istok, drugu godinu zaredom” – kazao je predsjednik kluba.

Za viši rang seniorskog natjecanja, uz rezultat, potrebno je ispuniti i infrastrukturne uvjete „Županijski nogometni savez Varaždin podigao je letvicu i kriterije i sve je klubove, pa tako i nas, prisilio na dodatna ulagana i razvoj infrastrukture. Mi smo glavninu odradili. Sezona je završila, još samo u subotu imamo završnu utakmicu, feštu, dolazi nam Slaven Belupo u goste. A nakon toga još moramo odraditi posljednji uvjet za ulazak u ligu više. To je zamjena kućica za rezervne igrače. To ćemo odraditi do 20. lipnja, dobiti licencu i početi se pripremati za elitnu županijsku ligu” – najavio je Kubat.

U klubu žele ostaviti trag i u novom rangu natjecanja. „Ambicije su da budemo barem u sredini tablice ili u gornjem dijelu. Tu su klubovi koji su igrali u rangu iznad našeg i nekoliko iz naše lige. Bit će zahtjevno, ali to je korak više i vjerujemo u naše dečke, u ekipu koju imamo, da u ogledima s boljim protivnicima i oni napreduju. Obzirom na kvalitetu ligu, morat ćemo se pojačati, a gledamo da to budu igrači bliski našem području, topličkom kraju. Imamo nekoliko igrača sa strane koji su se odlično uklopili u klub” – rekao je predsjednik Poleta.

Da bi ispunili sportske ciljeve nužna je suradnja s Gradom Varaždinskim Toplicama. „Suradnja je za svaku pohvalu. Ove su godine u gradskom proračunu osigurana sredstva za otkup zemljišta za naše pomoćno igralište, što je jedan od uvjeta za elitnu ligu. Mi smo to uspješno riješili. Velik broj igrača mora imati kvalitetnije uvjete. Bio je to zahtjev ŽNS-a, ali bila je to i potreba kluba. Grad pomaže i kroz financiranje nogometnog centra, a i rad samog kluba preko Zajednice sportskih udruga grada” – istaknuo je predsjednik ŠNK Poleta iz Tuhovca.

Igračima i vodstvu kluba na uspjehu je čestitala gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković. „Za svaki rezultat i uspjeh potreban je trud, a naši nogometaši iz Tuhovca pokazali su kako se to radi. Čestitam im na ulasku u viši rang natjecanja i želim im puno sportske sreće. A da ne ostajemo samo na lijepim riječima, govori i činjenica da sa ŠNK Poletom vrlo dobro surađujemo. Gradsko je vijeće donijelo odluku o kupnji zemljišta za pomoćno igralište za što je u proračunu osigurano 120.000 kuna. I to je dodatna pomoć uz redovito sufinanciranje sporta na području grada, i nogometa, i ostalih sportova. Činimo to jer nam je važno da se mladi bave sportom, da žive zdravim životom” – poručila je gradonačelnica Ratković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nova ograničenja brzine na državnoj cesti D-35 Varaždin – Ivanec – Lepoglava

    Iz Policije je upućena obavijest svim sudionicima u prometu da su Hrvatske ceste na prijedlog Policijske uprave varaždinske, naručile i izradile reviziju ograničenja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila za dionicu državne ceste D-35 Varaždin – Ivanec - Lepoglava. Sukladno navedenoj reviziji, s ciljem poboljšanja protočnosti prometa kao jednog od glavnih čimbenika cestovnog prometa, izmijenjeno je postojeće stanje prometne signalizacije na način da je na dionicama cesta u naselju na […]

  today16/02/2024 47

  0%