play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Skupna izložba programa „Podrum ponedjeljkom“

U relativno kratkom vremenskom razdoblju od nepune dvije godine, varaždinski  Filmsko-kreativni studio VANIMA je organizirajući program “Podrum ponedjeljkom“ u podrumu Centra za mlade Varaždin P4 priredio dvadesetak izložbi mladih afirmiranih, ali i neafirmiranih umjetnika, kao i nekoliko već etabliranih autora, pretvorivši tako preuređeni podrum Centra P4 u Preradovićevoj ulici u zanimljivu galeriju i respektabilan izlagački prostor. Zanimanje publike i kritike za izložbe postavljene u sklopu programa, osim na kvalitetu izlagača, ukazuje i na činjenicu da su izlagački prostori ove vrste svakako dobrodošli gradu koji se voli pohvaliti i tradicijom, ali i recentnom likovnom scenom.

Otvorenje jedne u nizu izložbi što će biti postavljene u sklopu programa „Podrum ponedjeljkom“, bit će u ponedjeljak 2. kolovoza u 19 sati. Riječ je o svojevrsnoj retrospektivi radova mladih autora koji su se Varaždincima predstavili tijekom 2020. godine.

VANIMA je naime krajem 2019. godine raspisala javni natječaj „Podrum ponedjeljkom“ za mlade autore i autorske timove s područja Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije koji se bave slikarstvom, crtanjem, ilustracijama, dizajnom, fotografijom, fotomanipulacijom ili bilo kojim drugim vidom dvodimenzionalnog vizualnog izražavanja, a selektori mr. Ivan Mesek, prof. likovne kulture i ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin, Elizabeta Igrec, akademska slikarica, viša kustosica u Gradskom muzeju Varaždin, Ivan Mladenović, magistar kiparstva i edukacije umjetnosti te Hrvoje Selec, organizator iz Filmsko-kreativnog studija VANIMA odabrali su 14 najboljih prijava. Prošle godine u okviru natječaja je priređeno sedam izložbi, a upravo na predstojećoj izložbi publika će ponovno moći vidjeti dio radova sa svakog od ovih predstavljanja. Podsjetimo, izlagali su Hana Mrak koja se predstavila ciklusom fotografija pod imenom “Slojevitost linija i sjena”, Marina Daljavec koja je pripremila kolekciju tekstura i dekoracija pod nazivom “Little black and white magic”, a autorski je tim LIGO koji čine Morana Bunić, Karla Skok i Katarina Zidar na izložbi pod nazivom “Studentski bubregi” izložio svoje ilustracije. Uz autorski tim LIGO javnosti se predstavila i varaždinska udruga Kuća kreativnih inovacija. Predstavila se i Žarka Krpan ciklusom radova u tehnici mixed media pod nazivom „Print my memory_Cycle One“, a ciklus slika pod nazivom „Misli“ izložio je Kristijan Gradečki. Samostalnu izložbu fotografija pod nazivom „Obrasci“ imala je i Ana Sever, a među mladim umjetnicima čiji su radovi predstavljeni 2020. godine bio je i Dominik Sever koji je izlagao svoje fotografije pod nazivom „Putevima čovjeka“.

Izložba što će biti otvorena u ponedjeljak, 2. kolovoza s početkom u 19 sati, a bit će to prilika za prisjećanje na radove koje su ovi mladi umjetnici u okviru „Podruma ponedjeljkom“ izlagali 2020. godine.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Župan Stričak održao radni sastanak s indijskim veleposlanikom

  Varaždinska županija prijemom Veleposlanika Republike Indije Raja Kumara Srivastave priključila se obilježavanju 75 godina neovisnosti ove zemlje, a osim o ovoj važnoj obljetnici, na radnom se sastanku održanom u Županijskoj palači razgovaralo o postojećoj i potencijalima buduće gospodarske suradnje između Varaždinske županije i Republike Indije.   Obzirom da na području Varaždinske županije djeluju poduzeća koja već surađuju s dobavljačima i poduzećima u Indiji, ali i da Indija predstavlja velesilu koja […]

  today25/08/2021 43

  0%