play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sjednica Županijskog odbora HDZ-a: “Nikada više investicija na području Varaždinske županije“

Na području Varaždinske županije nikada nije bilo više investicija koje se mjere u stotinama milijuna eura. Jedan je to od glavnih zaključaka posljednje sjednice Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije uoči ljetne stanke, održane u srijedu u prostorijama stranke u Varaždinu.

 

Investicije se odvijaju na svim područjima ali svakako treba naglasiti investicijski bum kada je u pitanju prometna infrastruktura. Uz dovršetak i skoro otvaranje novomarofske obilaznice, vrijedne više od 100 milijuna kuna, tu je i kapitalni objekt brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava – Krapina.

 

– Do kraja godine počinje izgradnja prve dionice brze ceste prema Ivancu odnosno Lepoglavi. Potvrđeno je to na nedavno održanom sastanku s predstavnicima Hrvatskih cesta. Na tom sastanku je bilo riječi i o istočnoj obilaznici Grada Varaždina, izgradnji niza rotora i to u: Bednji, Hrašćici, Gojancu, Knegincu, Selniku…Potom cijeli niz obnova kolnika, sanacija klizišta, izgradnji nogostupa. Kada se sve to zbroji, imamo iznos investicija samo u tom segmentu od otprilike 100 milijuna eura – naveo je predsjednik županijskog HDZ-a i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

 

Podjednaki iznos je planiran i za investicije u zdravstvenom sektoru, gdje samo nedavno potpisan ugovor za početak gradnje Centralnog operacijskog bloka iznosi više od 45 milijuna eura.

 

-Uz taj nedavno potpisani ugovor podsjećam i na skoro otvaranje Spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama, te na već otvoreni dio u sklopu Varaždinske bolnice tj. objedinjeni Hitni prijem i dnevne bolnice. Ishođena je građevinska dozvola za izgradnju nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo, a u dvije godine za Nastavni zavod za hitnu medicinu je nabavljeno 13 novih vozila. Kada tome pridodamo i opremanje naših zdravstvenih ustanova dolazimo do brojke, odnosno investicija od 100 milijuna eura – naveo je Stričak.

Što se tiče investicija, ne zaostaje ni područje obrazovanja, gdje je Stričak najavio kako kreće projektiranje dodatnih učionica i dvorana za 13 škola (srednjih, osnovnih, područnih) kako bi svi učenici u Varaždinskoj županiji imali jednako kvalitetne uvjete za odvijanje nastave u jednoj smjeni. Naglasio je izgradnju dvaju centara kompetentnosti, obnovu dvorca Šaulovec za potrebe Europskog talent centra, dogradnju Glazbene škole, odnosno da se u obrazovanje ulaže također oko 100 milijuna eura.

 

Stričak se dotaknuo i  aglomeracija te projekta “Bukotermal” koji će u potpunosti promijeniti energetsku kartu ne samo istoka, već cijele Varaždinske županije. U protekle dvije godine za projekt korištenja geotermalnih izvora energije na području Općine Mali Bukovec ishođeno je više od 70 dokumenata, tj. potvrda, elaborata, suglasnosti, mišljenja…Podatak je to koji govori o složenosti tog projekta,  čiju opravdanost potvrđuju dosadašnja istraživanja. Investicija je vrijednosti 100-tinjak milijuna eura.

 

-Po svim dosadašnjim podacima i pokazateljima, sa postojeće dvije te još dodatne četiri bušotine proizvodit će se više od 10 MWh električne energije, odnosno radi se o proizvodnji struje i toplinske energije koja na mjesečnoj razini iznosi više od 10 milijuna kuna – pojasnio je HDZ-ov načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković.

 

A upravo će projekt “Bukotermal”, ali i sva ostala velika ulaganja i investicije, biti teme predstojeće sjednice Skupštine Varaždinske županije.  O pripremi za sjednicu također je bilo riječi na Županijskom odboru.

 

– Nikada nije bilo više investicija na području Varaždinske županije i sve ćemo to prezentirati i ponoviti članovima Županijske skupštine na sjednici u srijedu, ali i svim žiteljima Varaždinske županije. Iz ovoga stoji veliki rad svih zaposlenika Varaždinske županije, županijskih ustanova i trgovačkih društava, a sve u suradnju s Vladom RH, resornim ministarstvima i javnim tvrtkama koji su svi zajedno pokazali puno sluha i suradnje za potrebe naše županije i ovog dijela Hrvatske. – zaključio je politički tajnik županijskog HDZ-a Alen Runac.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Iza topličke Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin aktivna je godina

  Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice jedna je od najaktivnijih udruga na području Grada što potvrđuje činjenica da se, uz organizaciju niza događanja, predavanja i manifestacija, uvijek uključuju u sva događanja koja organiziraju Grad Varaždinske Toplice i gradska Turistička zajednica. Potvrđeno je to i u subotu na godišnjoj izvještajnoj skupštini udruge na kojoj su predstavljene provedene aktivnosti tijekom 2022. godine te najavljeni budući planovi. S obzirom da je […]

  today16/03/2023 117

  0%