play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

GDCK Varaždin i HGSS stanica Varaždin uče građane kako biti otporniji na krizne situacije u projektu  “Budimo spremni”

Svjedoci smo situacija sve češćih ugroza na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao što su COVID pandemija, potres i izbjeglička kriza. Takve situacije također se nadovezuju na lokalne ugroze kao što su poplave, odroni, ekstremno vrijeme (tuča, suša i sl.). Sve navedeno često izaziva osjećaj nemoći i nesigurnosti, međutim prevencija i priprema za takve situacije znatno mogu umanjiti potencijalne gubitke i posljedice.  Stoga, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u partnerstvu s Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanicom Varaždin provodi projekt naziva „Budimo spremni“.

 

Ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas objašnjava da je projekt nastao kao odgovor na potrebe koje je Crveni križ prepoznao u sklopu svojeg rada na lokalnom terenu. HGSS kao partner projekta doprinijeti će aktivnostima svojim iskustvom djelovanja u kriznim situacijama i vjerujemo da će aktivnosti projekta koje su nastale u sinergiji naših zajedničkih iskustava na terenu, a osmišljene od stručnjaka na određenim poljima, biti od realne i znatne koristi lokalnim organizacijama civilnog društva.

Aktivnosti projekta:

 • Besplatne edukacije vezane za pripreme i djelovanje u kriznim i izvanrednim situacijama.
 • Besplatne edukacije i on-line alati za jačanje volonterstva i prikupljanja te raspodjelu humanitarne pomoći.
 • Dvije građanske akcije (volonterska humanitarna akcija te javna pokazna vježba).

Projekt se provodi na području Varaždina i varaždinskog prstena (Grad Varaždin i općine Beretinec, Cestica , Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica). U sklopu projekta u svakoj od navedenih općina i gradu provesti će se po 4 besplatne edukacije  i GDCK Varaždin poziva sve zainteresirane udruge da se prijave za sudjelovanje u aktivnostima besplatnih edukacija na projektu na ck-varazdin@vz.t-com.hr .

 

„Budimo spremni“ (UP.04.2.1.11.0295) financira se iz Europskog socijalnog fonda  (85 %) i Državnog proračuna RH (15%) ukupne vrijednosti 438.190,67 kn, a potpisan je s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske (PT1) i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva (PT2) i traje 18 mjeseci. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj izjavi isključiva su odgovornost Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Varaždin i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pripremljen bogat program povodom Dana Općine Trnovec Bartolovečki

  Općina Trnovec Bartolovečki slavi svoj dan. Tim je povodom pripremljen bogat program u kojem će brojni mještani moći pronaći nešto za sebe, od najmlađih do nešto starijih, a organizirane su i edukativne te eko akcije. Naime, najprije će se u petak, 19. travnja, održati nekoliko edukativnih događanja, i to u 13 sati vježba civilne zaštite „Potres 2024” kod zgrade Općine, zatim u 17 sati edukacija o prevenciji bolesti dijabetesa i […]

  today18/04/2024 5

  0%