play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

GDCK Varaždin i HGSS stanica Varaždin uče građane kako biti otporniji na krizne situacije u projektu  “Budimo spremni”

Svjedoci smo situacija sve češćih ugroza na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao što su COVID pandemija, potres i izbjeglička kriza. Takve situacije također se nadovezuju na lokalne ugroze kao što su poplave, odroni, ekstremno vrijeme (tuča, suša i sl.). Sve navedeno često izaziva osjećaj nemoći i nesigurnosti, međutim prevencija i priprema za takve situacije znatno mogu umanjiti potencijalne gubitke i posljedice.  Stoga, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u partnerstvu s Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanicom Varaždin provodi projekt naziva „Budimo spremni“.

 

Ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas objašnjava da je projekt nastao kao odgovor na potrebe koje je Crveni križ prepoznao u sklopu svojeg rada na lokalnom terenu. HGSS kao partner projekta doprinijeti će aktivnostima svojim iskustvom djelovanja u kriznim situacijama i vjerujemo da će aktivnosti projekta koje su nastale u sinergiji naših zajedničkih iskustava na terenu, a osmišljene od stručnjaka na određenim poljima, biti od realne i znatne koristi lokalnim organizacijama civilnog društva.

Aktivnosti projekta:

 • Besplatne edukacije vezane za pripreme i djelovanje u kriznim i izvanrednim situacijama.
 • Besplatne edukacije i on-line alati za jačanje volonterstva i prikupljanja te raspodjelu humanitarne pomoći.
 • Dvije građanske akcije (volonterska humanitarna akcija te javna pokazna vježba).

Projekt se provodi na području Varaždina i varaždinskog prstena (Grad Varaždin i općine Beretinec, Cestica , Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica). U sklopu projekta u svakoj od navedenih općina i gradu provesti će se po 4 besplatne edukacije  i GDCK Varaždin poziva sve zainteresirane udruge da se prijave za sudjelovanje u aktivnostima besplatnih edukacija na projektu na ck-varazdin@vz.t-com.hr .

 

„Budimo spremni“ (UP.04.2.1.11.0295) financira se iz Europskog socijalnog fonda  (85 %) i Državnog proračuna RH (15%) ukupne vrijednosti 438.190,67 kn, a potpisan je s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske (PT1) i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva (PT2) i traje 18 mjeseci. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj izjavi isključiva su odgovornost Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Varaždin i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Svibovcu Topličkom pokopani posmrtni ostaci 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija partizanskih postrojbi u Drugom svjetskom ratu

  U nedjelju su na groblju Svibovec nakon gotovo 80 godina, pokopani posmrtni ostaci žrtava Drugog svjetskog rata, ekshumiranih 2014. godine s lokacije Leskovec, predio Jakšenica.   Misu za 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija na području sjeverne Hrvatske koje su se dogodile nakon zauzimanja Varaždinskih Toplica od strane partizanskih postrojbi 29. rujna 1943. godine,  predvodio je  mons. Vlado Košić u koncelebraciji sa župnikom Jurajem Kopjarom.   - Dao Bog da se […]

  today26/09/2022 4

  0%