play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Siniša Horvat sjajni četvrti na najtežem europskom vatrogasnom natjecanju

Samo osam je stotinki dijelilo vatrogasca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinbreg, Sinišu Horvata da se s međunarodnog vatrogasnog natjecanja „Firefighter Challenge-TFA Hungary 2024“, vrati s osvojenom broncom. No, kad se zna da se radi o najtežem vatrogasnom natjecanju u Europi, Horvatovo je četvrto mjesto ionako senzacija za hrvatsko vatrogastvo. U ukupnom je poretku, TFA Team Croatia od 13 timova zauzeo 5, mjesto.

Siniša Horvat i Andy Barulek, također iz DVD-a Varaždinbreg, jedini su Hrvati koji su okušali svoju spremnost s najboljim europskim vatrogascima, a u tome ih je, uz Varaždinsku županiju i Općinu Gornji Kneginec, podržala i Hrvatska vatrogasna zajednica. Vatrogasci su se u mađarskom Sombotelu natjecali u iznimno teškim uvjetima, pod punom opremom na čak 32 stupnja, što je dodatno pridonijelo dramatičnosti natjecanja, pa je od stotinu prijavljenih vatrogasaca iz četiri zemlje – Austrije, Slovačke, Mađarske i Hrvatske – natjecanje završilo njih 89-ero.

Bravo za naše operativce koji su pokazali da se ravnopravno mogu nositi s europskim vatrogascima u svim zadaćama, čime promiču hrvatsko vatrogastvo u Europi i svijetu – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Slavko Tucaković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Stanje sigurnosti na području Varaždinskih Toplica na visokoj je razini

    Stanje sigurnosti na području Grada Varaždinskih Toplica na visokoj je razini, potvrđeno je to na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju održanoj u ponedjeljak.   Naime, prema izvješću načelnika Policijske postaje Novi Marof Nikole Bešteka vidljivo je kako je stanje sigurnosti zadovoljavajuće, a posebno je naglasio činjenicu da u ovoj godini nije zabilježena nijedna prometna nesreća sa smrtno stradalim osobama, kao i da u nijednoj prometnoj nesreći nije zabilježen alkohol […]

  today18/04/2023 60

  0%