play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Silvija Zagorec je kandidatkinja za zamjenicu varaždinskog župana

Kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za zamjenicu župana Varaždinske županije je Silvija Zagorec.

Na predstavljanju kandidature Zagorec je zahvalila Županijskoj organizaciji HDZ-a i koalicijskim partnerima te kandidatu za župana Anđelku Stričaku na ukazanom povjerenju za ovu odgovornu funkciju. „Dolazim iz ruralne sredine, iz Općine Vidovec, kraja nadaleko poznatog po poljoprivrednoj proizvodnji, kraja u kojem sam odrasla i koji uvijek nosim u srcu. Odrasla sam u višečlanoj obitelji koja se tradicionalno bavi poljoprivredom. Radne navike i moralne vrijednosti stečene u najranijoj dobi, usađene od roditelja, trudimo se moja braća i ja ugraditi u svakodnevni život i posao, svatko u svom području, odnosno u poljoprivredi i medicini.” – rekla je kandidatkinja za zamjenicu župana, koja je profesionalni rad kao diplomirana inženjerka geotehnike zamijenila obiteljskim poslom na OPG-u. „Upoznata sam s problematikom i primarnim potrebama ruralnih sredina te smatram da svojim angažmanom mogu doprinijeti da se ona poboljša. Žena sam koja prihvaća izazove i vođena sam iskrenom željom da svojim znanjem i iskustvom pridonesem boljitku naše prelijepe županije zajedno sa kandidatom za župana” – poručila je Zagorec.

HDZ-ova kandidatkinja za zamjenicu župana Varaždinske županije Silvija Zagorec u dva je mandata bila vijećnica Općinskog vijeća Općine Vidovec te predsjednica Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec. Članica je Školskog odbora Osnovne škole Vidovec i članica Udruge žena Općine Vidovec. Sudjelovala je u radu Nadzornog odbora Turističke zajednice Varaždinske županije kao zamjenica predsjednika. Predsjednica je Općinske organizacije HDZ-a Općine Vidovec. Završila je dvogodišnji obrazovni projekt „Žene u politici i društvu“ pod pokroviteljstvom Zaklade „Konrad Adenauer“ i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Anđelko Stričak, kandidat za varaždinskog župana, naglasio je da Silvija Zagorec ima dobro političko iskustvo. „Ovo je sada iskorak ili dogradnja. Ovime također šaljemo dvije jasne poruke. Jedna je da je svaki kutak naše Varaždinske županije bitan pa i manja mjesta iz kakvog dolazi i ona, a druga da su u HDZ-u na izvršnim, dužnosničkim pozicijama žene dobrodošle” – rekao je Stričak.

Nadica Dreven Budinski, predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski, kazala je da je izbor Silvije Zagorec za kandidatkinju za zamjenicu župana samo nastavak rada i politike HDZ-a. „U bivšem sazivu varaždinske Županijske skupštine jedino je klub vijećnika HDZ-a imao pet žena, zadovoljenu kvotu od 40 %. Naravno da će sve članice iz cijele županije dati podršku Silviji kao dožupanici i našem kandidatu za župana Anđelku” – kazala je Dreven Budinski.

Podršku HDZ-ovoj kandidatkinji za zamjenicu župana dali su i koalicijski partneri, HSLS i HSU. „U koaliciji su nam potrebne kandidatkinje i kandidati koji dolaze iz ruralne sredine i imaju veliko znanje. Čekamo 16. svibnja kao pobjednička koalicija.” – rekla je predsjednica županijskog HSLS-a i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković. „Ova koalicija, HDZ, HSU, HSLS, u dogovoru je donijela odluku da Silvija bude dožupanica. To je ono što je Hrvatska stranka umirovljenika Varaždinske županije prepoznala – dogovor i zajedničku suradnju. To su prepoznali umirovljenici Varaždinske županije i idemo svi po pobjedu.” – dodala je predsjednica županijskog HSU-a i članica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe Jadranka Bahlen.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Sport

  Rezultati Europsko prvenstvo u kajak slalomu

  Na Europskom juniorskom i U 23 prvenstvu u kajak kanu slalomu održanom u slovenskom Solkanu na rijeci Soči Kajak kanu klub Varteks predstavljalo je dvoje reprezentativaca, seniorka Katja Bengeri i junior Nikola Novosel. U kategoriji kajaka jednosjeda (K1) seniorke do 23 godine Katja Bengeri se plasirala na 30. mjesto. Katja je nastupila i u disciplini kanu jednosjed (C1) gdje se također plasirala na 30. mjesto. Junior Nikola Novosel nastupio je […]

  today23/08/2021 57

  0%