play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Saborski zastupnik Jenkač o slobodnoj nedjelji i dostojanstvenom radnom vremenu

Saborski zastupnik HDZ-a Siniša Jenkač sudjelovao je na okruglom stolu „Slobodna nedjelja i dostojanstveno radno vrijeme” posvećenom raspravi o izmjenama i dopunama Zakona o trgovini koji je održan u organizaciji predsjednice saborskog Odbora za poljoprivredu Marijane Petir.

Okrugli stol održan je s ciljem da se ukaže kako prema dosadašnjem Zakonu rad nedjeljom nije u skladu s ustavnim vrednotama koje Hrvatsku definiraju kao socijalnu državu. Jenkač je ustvrdio kako će novi Zakon ujediniti Sabor, ali da će se saslušati i oni koji imaju drugačiju perspektivu. „Uvjeren sam da će se ovim izmjenama i dopunama Zakona o trgovini i ljevica i desnica ujediniti, ali pratit ćemo i one koji će imati drugačije mišljenje. Dapače, to je demokracija. Napominjem kako je novi Zakon dobar – uvaženi su svi prijedlozi udruga poslodavaca i svih partnera te sve ide u pozitivnom smjeru” – rekao je Jenkač.

Izmjenama i dopunama Zakona o trgovini želi se osigurati slobodna nedjelja i dostojanstveno radno vrijeme, što dosad trgovački lanci nisu osiguravali svojim zaposlenima.

Jenkač se na okruglom stolu dotaknuo i teme kako nema većih i bogatijih investitora od trgovina i trgovačkih lanaca te da im nitko ne može parirati. „Jedino trgovina i trgovci mogu za kvadrat zemlje za izgradnju trgovačkog centra dati velike novce, a ne može ih pratiti niti industrija. Na taj način oni remete odnose cijena zemljišta koje postoje na tržištu, a posebno se to ističe na malim tržištima jer za kvadrat zemlje koji košta 20 eura, oni mogu ponuditi i 100 eura, pa i više” – izjavio je Jenkač.

Na okruglom stolu napomenuto je da je trgovačkim lancima teško vratiti kupca u trgovinu, a Jenkač je ponudio i svoj prijedlog rješenja tog problema. „Trgovački lanci bi se trebali koncentrirati na smanjenje cijena te na taj način ponovno privući kupce u trgovinu. Smanjenje cijena sa sobom donosi i zadovoljne kupce. Ovako naši kupci odlaze preko granice, pošto je roba tamo jeftinija nego u Hrvatskoj” – utvrdio je Jenkač.

Spomenuo je Jenkač i kako su Hrvati najdeblja nacija u Europskoj uniji te smatra da će zabrana rada nedjeljom pomoći u suzbijanju tog problema. „Građani nedjelju koriste za šetnje po trgovačkim centrima. S obzirom na to da smo jedna od najdebljih nacija u Europi, nadam se da ćemo iskoristiti tu neradnu nedjelju za rekreaciju, za odlazak u prirodu i za neke druge aktivnosti koje će koristiti našem zdravlju i kvaliteti življenja” – zaključio je Jenkač.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Svečanom sjednicom obilježen dan Općine Petrijanec

  Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Petrijanec obilježila je u petak, 28. lipnja, svoj dan, a svečanosti su prisustvovali brojni gosti, izaslanik predsjednika RH i predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zastupnica u Hrvatskom saboru Anita Curiš Krok i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. Uz njih, slavljenicima su se pridružili i mnogi drugi načelnici i gradonačelnici općina i gradova s područja Varaždinske […]

  today02/07/2024 39

  0%