play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Saborska zastupnica Martinčević sudjelovala na konferenciji o migracijama i izbjeglicama u Istanbulu

Saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević kao predstavnica Hrvatskoga sabora sudjelovala je u Istanbulu na svjetskoj parlamentarnoj konferenciji o migracijama „Parlamenti i globalni kompakti o migracijama i izbjeglicama: kako stvoriti snažniju međunarodnu suradnju i nacionalnu primjenu?“

Konferencija je okupila gotovo 300 parlamentaraca iz 56 parlamenata uključujući i 16 predsjednika i potpredsjednika parlamenata iz cijeloga svijeta te međunarodnih organizacija koje se bave ovim temama.

Zastupnica Martinčević održala je obraćanje u okviru 1. teme Konferencije  „Globalni kompakti: ciljevi, obveze, napredak i prepreke u i primjeni“ te predstavila napore i doprinose Hrvatske u provedbi i primjeni globalnih kompakata o migracijama i izbjeglicama s naglaskom na najaktualnija zbivanja nakon izbijanja rata u Ukrajini napomenuvši kako je Hrvatska do sada prihvatila oko 20 000 izbjeglica. 

Konferencija je održana u organizaciji Interparlamentarne unije i Velike nacionalne skupštine Turske, a zastupnicima iz cijelog svijeta u ime domaćina obratili su se i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, te predsjednik Velike nacionalne skupštine Turske Mustafa Sentop.

Na konferenciji su razmijenjena iskustva o najboljim parlamentarnim praksama za primjenu Globalnog kompakta o sigurnim, pravilnim i redovnim migracijama i  Globalnog kompakta o izbjeglicama koji su Ujedinjeni narodi usvojili 2018. godine. Također se raspravljalo o idućim koracima za jaču međunarodnu suradnju kada je riječ o migracijama, izbjeglicama i srodnim pitanjima.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Varaždinske Toplice sklapaju sporazum o prijateljstvu s Gradom Novaljom

  Grad Varaždinske Toplice s ciljem suradnje u području turizma, kulture, sporta i gospodarstva sklopit će sporazum o prijateljstvu s Gradom Novaljom, odlučeno je na sjednici topličkog Gradskog vijeća u četvrtak.   S obzirom da se Varaždinske Toplice žele još bolje pozicionirati na turističkoj karti ovog dijela Europe, povezivanje s hrvatskim turističkim središtima jedan je od imperativa. Kako je naglasila gradonačelnica Dragica Ratković, ova dva grada imaju puno zajedničkih tema zbog […]

  today27/05/2022 7