play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Rezultati pojačanog nadzora vozila i vozača tijekom vikenda

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u od 10. do 12. prosinca 2021. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno su utvrđena 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 35 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja u vrijeme zabrane te 114 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 227 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.31 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 95 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, 4 vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je uhićen i doveden na Općinski sud u Varaždinu.

Za vrijeme akcije prigodnim poklon paketom darivana je vozačica Emilija Višnjić iz Donjeg Kućana, koja nije zatečena u počinjenju prekršaja, niti se zadnjih 10 godina vodi u evidenciji prekršaja u cestovnom prometu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Edukacijske radionice uz izložbu Erik/a – vunasti nosorog

  Tijekom održavanja Špancirfesta Gradski muzej Varaždin u palači Herzer od 23. do 27. kolovoza svaki dan od 10.00 do 11.30 sati organizira edukacijske radionice za djecu uz izložbu "Erik/a – vunasti nosorog“, kojima će se najmlađa publika imati prilike upoznati s čarima arheologije i paleontologije. Radionica „Erikologija“ održava se dnevno od 23. do 26. kolovoza, a namijenjena je djeci u dobi od 6 do 10 godina. Na toj radionici, koju […]

  today18/08/2021 42