play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Rezultati pojačanog nadzora prometa

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenom osobom i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđen ukupno 81 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 36 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, 5 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom, 4 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te 22 ostala prekršaja. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.36 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 92 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je uhićen i priveden na Općinski sud u Varaždinu, dok je jedan vozač smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Zeljarijada se u Vidovcu održala po 25. put

  Iako je bogat program Zeljarijade započeo već u petak sa zeljarskim igrama te prezentacijom gaženja i kiseljenja zelja, kao i Zeljarskom noći, u subotu, 23. rujna je službeno otvorena 25. Zeljarijada, najveća gastronomska manifestacije u Varaždinskoj županiji, koja se tradicionalno održava u Općini Vidovec. Organizator ove manifestacije, koja obuhvaća bogat trodnevni program s ciljem popularizacije Varaždinskog zelja i drugih autohtonih proizvoda Varaždinske županije, je Kulturno-umjetničko društvo Vidovec, a manifestaciju pokroviteljstvom […]

  today24/09/2023 90

  0%