play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novo autobusno stajalište za učenike VII. osnovne škole Varaždin

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković i ravnatelj VII. osnovne škole Varaždin Jurica Hunjadi u petak su obišli novouređeno autobusno stajalište koje je izgrađeno uz VII. osnovnu školu Varaždin u Donjem Kućanu. Stajalište vrijedno oko 300 tisuća kuna financirao je Grad Varaždin, čime je povećana sigurnost učenika koje je autobus dosad ostavljao na parkiralištu škole. Gradska tvrtka Parkovi hortikulturno je uredila okoliš, a vrijednost radova je 13 tisuća kuna.

„Novo okretište autobusa bitno pridonosi sigurnosti naše djece i naših školaraca. Kroz autobusno stajalište svakodnevno prođe minimalno 150 djece kad dolaze u školu i njime smo izbjegli opasnost da ne moraju prelaziti cestu već imaju direktan pristup školi. Uz infrastrukturno uređenje, uređen je i okoliš, naša tvrtka Parkovi je posadila drveće. S obzirom na to da je ovdje i vrtić, preostaje nam još da vrtić povežemo nogostupom s glavnom cestom i zaokružimo ovu cjelinu.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Najavio je da Grad Varaždin priprema i projekt rekonstrukcije VII. osnovne škole u Donjem Kućanu koji bi prijavili na Nacionalni program oporavka i otpornosti.

Ravnatelj škole rekao je kako je izgradnjom stajališta riješen problem za 150 do 170 učenika koji svakodnevno koriste prijevoz, a ulaženjem autobusa u školsko dvorište dolazilo je do poteškoća radi gužvi, prometa, posebice kad je padala kiša. „Ovo stajalište je zaista bilo potrebno radi sigurnosti djece. Nadam se da ćemo uspjeti realizirati i obnovu, odnosno rekonstrukciju škole jer imamo problema i s manjkom prostora, nemamo organiziranu kabinetsku nastavu u pravom obliku i vjerujemo da ćemo uspjeti postići još bolji standard koji naša djeca zaslužuju.“ – naglasio je Jurica Hunjadi.

Zamjenik Marković je ovom prilikom spomenuo i radove na drugim lokacijama u Kućanu. Kreće se s rekonstrukcijom Kneginečke ulice s izlazom prema centru Lumini, a asfaltiran je i dio Staromlinske ulice kod mosta.

 

 

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve inovativnije

  Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu muškarca starosti 47 godina koji je prijavio da je od rujna do studenog prošle godine putem društvene mreže komunicirao s nepoznatom osobom koja mu je prezentirala da mu je potrebna osoba za upravljanje bankovnim računom s obzirom da on ima slabu Internet vezu. Kako je nakon nekog vremena račun zablokirao, nepoznata osoba je od njega tražila da mu posudi novčani iznos […]

  today04/02/2022 72

  0%