play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Radni sastanak načelnika i gradonačelnika sa županom o mogućem prihvatu izbjeglica iz Ukrajine

U Županijskoj palači u Varaždinu danas je održan radni sastanak načelnika i gradonačelnika te članova stožera civilne zaštite sa županom Anđelkom Stričakom te njegovom zamjenicom i načelnicom Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvijom Zagorec, koji je sazvan kako bi se izvidjele mogućnosti prihvata izbjeglica iz Republike Ukrajine na području naše županije.

– Svi smo primili dopis Ravnateljstva civilne zaštite sa zahtjevom da zbog trenutne situacije u Ukrajini i mogućnosti dolaska izbjeglica, izvidimo mogućnost organizacije njihovog prihvata, a isto tako i uključivanja svih službi u organizaciju njihovog smještaja i pružanja logističke potpore. Siguran sam da ćemo, ako do toga dođe, biti spremni za njihov prihvat. I sami smo kao narod prošli kroz Domovinski rat i vjerujem da svi naši sugrađani suosjećaju s ukrajinskim narodom. Stoga ćemo u suradnji s vama, načelnicima i gradonačelnicima, svim našim službama i udrugama te našim sugrađanima poduzeti sve da ljude koji će morati napustiti svoj dom u Ukrajini dočekamo spremni – rekao je župan Stričak.

Gradonačelnici i načelnici, predstavnici društava Crvenog križa i vatrogasaca te ravnatelji zdravstvenih ustanova iznijeli su svoju spremnost za pružanje organizacijske i logističke podrške.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Razno

    Ovogodišnja Conpasta – Internacionalni kongres slastičarstva i gastronomije u znaku jela iz Australije, Japana, Austrije, Slovenije i Hrvatske

    Varaždinska županija i ove je godine domaćin te pokrovitelj  internacionalnog kongresa tjesteničarstva i gastronomije Conpasta koji se po šesnaesti puta održava u Hotelu Turist u Varaždinu, a okuplja proizvođače tjestenine, slastičare te članove mnogih udruga s područja Varaždinske županije, ali i šire. Tema ovogodišnjeg kongresa je  „Tjestenina srce gastronomije“. Tako su mnogi posjetitelji imali prilike degustirati različite vrste tjestenina, šurlice, rezance, požirake, fuže, taškrle, pljukance kao i kolače izrađene po […]

    today04/11/2025 8

    0%