play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prva likovna kolonija „Varaždinski purgar“ privukla veliki broj umjetnika

U subotu je u Varaždinu održana prva Likovna kolonija “Varaždinski Purgar” u organizaciji udruge Varaždinska građanska garda. Idejna začetnica ovog projekta bila je članica udruge Marija Vuković, koju je odmah poduprla Vesna Loparić i njih dvije zajedno zaslužne su za veći dio realizacije. Projekt su podržali i Grad Varaždin, Gradski muzej Varaždin, Turistička zajednica grada Varaždina i HDLU Varaždin, a zamišljen je kao novi kulturni sadržaj u Varaždinu s ciljem razvoja vizualne umjetnosti te poticanja promocije kulturne baštine grada.

Za sudjelovanje na prvoj koloniji tražilo se mjesto više pa je tako Varaždin posjetilo, i u koloniji sudjelovalo, preko 50 sudionika. Osim domaćih umjetnika u koloniji su sudjelovali i gosti iz Zagreba, Čakovca, Đurđevca, Križevaca, Vrbovca, Lepoglave i dr. Osim slobodne teme, umjetnici su kao teme svojih radova odabrali Dame u povijesnim haljinama, varaždinske Purgare i vizure grada Varaždina. Vizualni identitet prve likovne kolonije „Varaždinski purgar“ osmislio je član udruge Krunoslav Čolo.Sve prisutne pozdravili su varaždinski gradonačelnik, Neven Bosilj, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth i ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin, Miran Bojanić Morandini.

Nastali radovi će biti izloženi u Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović, a potom će biti održana  donatorska večer na kojoj će se isti moći otkupiti. Prikupljena sredstva od radova i sponzora namijenjena su dobavi i postavi igrala za djecu s invaliditetom koja će se u suradnji s Gradom Varaždinom i stručnim službama postaviti na dječjem igralištu. Nastavak je to humanitarnih aktivnosti s kojima se udruga intenzivno bavi u svom radu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Varaždinu u teglama uzgajao marihuanu, sve dragovoljno predao policiji

  Policijski službenici Policijske uprave varaždinske pretražili su temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, kuću u okolici Varaždina, kojom se koristi 35-godišnjak. Navedeni im je prije pretrage dragovoljno predao 7 stabljika nalik na stabljike biljke marihuane u teglama, visina od 100 do 125 cm. Također je pronađeno 3.5 grama sušene biljne materije nalik na drogu marihuanu, više kutija i epruveta sa sadržajem sjemenki biljke indijske konoplje, medicinske škare, električni tajmeri, gnojivo […]

  today05/09/2023 64

  0%