play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prva likovna kolonija „Varaždinski purgar“ privukla veliki broj umjetnika

U subotu je u Varaždinu održana prva Likovna kolonija “Varaždinski Purgar” u organizaciji udruge Varaždinska građanska garda. Idejna začetnica ovog projekta bila je članica udruge Marija Vuković, koju je odmah poduprla Vesna Loparić i njih dvije zajedno zaslužne su za veći dio realizacije. Projekt su podržali i Grad Varaždin, Gradski muzej Varaždin, Turistička zajednica grada Varaždina i HDLU Varaždin, a zamišljen je kao novi kulturni sadržaj u Varaždinu s ciljem razvoja vizualne umjetnosti te poticanja promocije kulturne baštine grada.

Za sudjelovanje na prvoj koloniji tražilo se mjesto više pa je tako Varaždin posjetilo, i u koloniji sudjelovalo, preko 50 sudionika. Osim domaćih umjetnika u koloniji su sudjelovali i gosti iz Zagreba, Čakovca, Đurđevca, Križevaca, Vrbovca, Lepoglave i dr. Osim slobodne teme, umjetnici su kao teme svojih radova odabrali Dame u povijesnim haljinama, varaždinske Purgare i vizure grada Varaždina. Vizualni identitet prve likovne kolonije „Varaždinski purgar“ osmislio je član udruge Krunoslav Čolo.Sve prisutne pozdravili su varaždinski gradonačelnik, Neven Bosilj, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth i ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin, Miran Bojanić Morandini.

Nastali radovi će biti izloženi u Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović, a potom će biti održana  donatorska večer na kojoj će se isti moći otkupiti. Prikupljena sredstva od radova i sponzora namijenjena su dobavi i postavi igrala za djecu s invaliditetom koja će se u suradnji s Gradom Varaždinom i stručnim službama postaviti na dječjem igralištu. Nastavak je to humanitarnih aktivnosti s kojima se udruga intenzivno bavi u svom radu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Općoj bolnici Varaždin ponovno dozvoljena pratnja na porodu

  Zbog povoljne epidemiološke situacije u Varaždinskoj županiji kada je sedmodnevna incidencija 40 posto niža nego prije tjedan dana, Opća bolnica Varaždin donijela je Odluku o ponovnoj mogućnosti prisustvovanja pratnje na porodu. Međutim, iako je epidemiološka situacija zadovoljavajuća, rodilja, kao i njena pratnja, trebaju se pridržavati određenih pravila ponašanja. Tako prilikom ulaska u Opću bolnicu Varaždin rodilja i njena pratnja dužni su zajedno proći trijažni postupak u trijažnom šatoru bolnice. Ukoliko […]

  today20/05/2021 63

  0%