play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prva godina rada voćanske braniteljske udruge

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata „Voća“ proslavila je svojih prvu godinu aktivnog rada održavanjem redovne godišnje skupštine u petak, 14. lipnja.

Uoči sjednice, prisutni su, predvođeni načelnicom Općine Donja Voća Sanjom Kočet, državnim tajnikom Ministarstva obrane generalom, Zdravkom Jakopom te predsjednikom udruge „Tigar 90/91“, generalom Petrom Bajanom zapalili svijeće kod Spomen-obilježja stradalim i poginulim župljanima kod mjesnog groblja u Donjoj Voći te u kapelici Sv. Josipa u zaselku Kraljsko/Martani.

Redovna godišnja skupština bila je prilika za osvrt na postignuća i izazove tijekom protekle godine, kao i prilika za najaviti buduće aktivnosti. Predsjednik udruge, Željko Žmegač napomenuo je kako udruga broji 80-ak članova od čega je 60-ak stalnih.
Rad Udruge u prošloj godini je bio intenzivan. Nadam se da ćemo to ponoviti u narednoj godini, ali sve dići na još viši nivo. Trenutno radimo na ustroju Udruge jer postojimo tek godinu dana. Od 80-ak članova koliko brojimo, Općina Donja Voća je u Domovinskom ratu dala oko 240 branitelja što u policijskih formacijama, što u Zboru narodne garde i to nam daje za pravo da osnujemo svoju udrugu jer je dosta naših branitelja bilo učlanjeno u okolne braniteljske udruge – rekao je Žmegač istaknuvši pritom kako mu je posebno drago što su im se ovom prilikom pridružili članovi braniteljskih udruga susjednih općina i gradova, te članovi Udruge branitelja ‘Tigar 90/91’ iz Rakitja s kojima je tom prilikom potpisan Sporazum o suradnji.

Predsjednik Udruge ‘Tigar 90/91’ iz Rakitja Petar Bajan otkrio je kako je velik dio branitelja s područja Donje Voće bio upravo u Jedinici za posebne zadatke Rakitje u 1. gardijskoj brigadi.
Naša udruga postoji preko 20 godina, a oni su osnovali svoju udrugu branitelja lani, pa smo im sada došli dati podršku na njihovoj godišnjoj skupštini. Ujedno, ovom prilikom smo potpisali sporazum o suradnji između naših udruga i u budućnosti ćemo se zajedno prijavljivati za projekte prema Ministarstvu branitelja, odnosno, prema Europskoj uniji – rekao je Bajan.

Načelnici Kočet, na skupštini je dodijeljena zahvalnica na nesebičnoj podršci i doprinosu radu udruge i očuvanju sjećanja na branitelje te plaketa kao novoimenovanoj počasnoj članici udruge.
Iako naše područje nije bilo zahvaćeno ratom, kao pripadnici različitih postrojbi u najtežem trenutku, obrane i stvaranja naše Domovine, naši dečki preuzeli su veliku odgovornost i nesebično branili našu domovinu, a doprinos naših stradalih sumještana i ostalih branitelja ne smijemo zaboraviti jer je on utkan u temelje stvaranja naše neovisne i slobodne Domovine. Svojim kratkim djelovanjem kroz udrugu i dalje dajete veliki doprinos u izgradnji boljeg društva u našoj maloj zajednici. Prihvaćam iskazanu čast kao počasna članica vaše udruge, ne kao zaslugu za koje bih imala pravo jer činila sam i činit ću ono što sam i dužna činiti, već iz zahvalnosti i poštovanja te vam još jednom iskreno zahvaljujem. Ono što činimo svi skupa je za dobrobit naših sumještana te nastavimo s jednakom predanošću i entuzijazmom kao i do sada, na dobrobit svih nas zajedno – istaknula je načelnica Kočet.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Predstavljena knjiga “Kulinarstvo i tradicijska jela Sračinca i Svibovca Podravskog”

  U velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu predstavljena je  knjiga "Kulinarstvo i tradicijska jela Sračinca i Svibovca Podravskog", koju autorski potpisuje Damir Crleni. Bila je ovo prilika za okupljanje mnogobrojnih uzvanika, mještana općine Sračinec, te velikog broja kuhara, koji žive ili potiču iz Sračinca ili Svibovca Podravskog. "Ovaj sam trenutak dugo čekao, u Sračincu smo izdali već nekoliko važnih knjiga, spomenut ću samo Monografiju općine Sračinec, a sad je pred […]

  today19/04/2023 158

  0%