play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Provedeno javno otvaranje ponuda za zbrinjavanje bala u Brezju, slijedi ishođenje suglasnosti za kredit

U roku za dostavu ponuda u provedenom otvorenom postupku javne nabave velike vrijednosti za Sanaciju zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji Gospodarska zona Brezje, Grad Varaždin, nakon današnjeg otvaranja ponuda utvrđeno je da je zaprimljena jedna ponuda Zajednice ponuditelja: CE-ZA-R d.o.o., HIS d.o.o., a cijena ponude iznosi 216.726.968,75 kn (s PDV-om).

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj istaknuo je kako se nada će se ovim završiti dugogodišnja saga koja više od 17 godina, na svaki mogući način, ekološki, ekonomski i vizualno, opterećuje i zaustavlja daljnji razvoj grada Varaždina. „Prije donošenja odluke treba pregledati valjanost cjelokupne dokumentacije. Vjerujem da smo dobili ponudu zajednice ponuditelja koja će biti sposobna odraditi ovaj izuzetno zahtjevan posao i s tom činjenicom mogu reći da sam zadovoljan. Procjenu vrijednosti cjelokupnog projekta napravili smo prije nego je nastupila ova inflacija i bili smo spremni na to da će ponude vjerojatno biti veće od procijenjene vrijednosti. Tu je nažalost tržište reklo svoje, kao i protok vremena. Cjelokupan postupak proveli smo u potpunosti transparentno i javnosti su dostupni svi podaci. Ono što je meni najvažnije jest da se bližimo konačnom rješavanju problema i micanju bala iz Brezja i neću dozvoliti da to spriječe ničije opstrukcije. Na mjestu otpada vidim modernu industrijsku zonu kakvu naš grad zaslužuje, vidim nova radna mjesta, vidim razvoj našeg grada. Vidim drugačiji Varaždin, bez sramotne brda smeća na ulazu u grad.“ – rekao je gradonačelnik.

Slijedi izglasavanje proračuna na sjednici Gradskog vijeća i ishođenje suglasnosti za kredit kako bi Grad mogao financirati vlastitu komponentu. „Za provođenje ovog projekta potrebno nam je 130 milijuna kuna. Planiramo se dugoročno zadužiti za 120 milijuna kuna, a 10 milijuna kuna ćemo osigurati iz vlastitih prihoda. S bankama sam već pregovarao oko kredita i dogovorit ćemo najbolje uvjete. Dobili smo podršku i od države, proveli cijeli postupak u suradnji sa svim državnim tijelima, a od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kako su nam i najavili, očekujemo 40 posto sufinanciranje.“ – najavljuje gradonačelnik.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Plan upravljanja za područje ekološke mreže Vršni dio Ivančice za očuvanje prirodnih vrijednosti ove planine

  Područje Ivančice krasi velika bioraznolikost, tamo obitavaju brojne strogo zaštićene vrste, među kojima je i nedavno potvrđena rijetka vrsta - transilvanijski monaški skakavac (Tetrix transsylvanica). To upućuje na činjenicu da područje Ivančice još uvijek nije dovoljno istraženo te skriva brojne neotkrivene prirodne vrijednosti, što je je jedan od argumenata za proglašenje dodatne zaštite ovog područja u sklopu proglašenja Parka prirode. Izneseno je to prilikom rasprave o Planu upravljanja za područja […]

  today04/03/2022 32

  0%