play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Provedeno javno otvaranje ponuda za zbrinjavanje bala u Brezju, slijedi ishođenje suglasnosti za kredit

U roku za dostavu ponuda u provedenom otvorenom postupku javne nabave velike vrijednosti za Sanaciju zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji Gospodarska zona Brezje, Grad Varaždin, nakon današnjeg otvaranja ponuda utvrđeno je da je zaprimljena jedna ponuda Zajednice ponuditelja: CE-ZA-R d.o.o., HIS d.o.o., a cijena ponude iznosi 216.726.968,75 kn (s PDV-om).

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj istaknuo je kako se nada će se ovim završiti dugogodišnja saga koja više od 17 godina, na svaki mogući način, ekološki, ekonomski i vizualno, opterećuje i zaustavlja daljnji razvoj grada Varaždina. „Prije donošenja odluke treba pregledati valjanost cjelokupne dokumentacije. Vjerujem da smo dobili ponudu zajednice ponuditelja koja će biti sposobna odraditi ovaj izuzetno zahtjevan posao i s tom činjenicom mogu reći da sam zadovoljan. Procjenu vrijednosti cjelokupnog projekta napravili smo prije nego je nastupila ova inflacija i bili smo spremni na to da će ponude vjerojatno biti veće od procijenjene vrijednosti. Tu je nažalost tržište reklo svoje, kao i protok vremena. Cjelokupan postupak proveli smo u potpunosti transparentno i javnosti su dostupni svi podaci. Ono što je meni najvažnije jest da se bližimo konačnom rješavanju problema i micanju bala iz Brezja i neću dozvoliti da to spriječe ničije opstrukcije. Na mjestu otpada vidim modernu industrijsku zonu kakvu naš grad zaslužuje, vidim nova radna mjesta, vidim razvoj našeg grada. Vidim drugačiji Varaždin, bez sramotne brda smeća na ulazu u grad.“ – rekao je gradonačelnik.

Slijedi izglasavanje proračuna na sjednici Gradskog vijeća i ishođenje suglasnosti za kredit kako bi Grad mogao financirati vlastitu komponentu. „Za provođenje ovog projekta potrebno nam je 130 milijuna kuna. Planiramo se dugoročno zadužiti za 120 milijuna kuna, a 10 milijuna kuna ćemo osigurati iz vlastitih prihoda. S bankama sam već pregovarao oko kredita i dogovorit ćemo najbolje uvjete. Dobili smo podršku i od države, proveli cijeli postupak u suradnji sa svim državnim tijelima, a od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kako su nam i najavili, očekujemo 40 posto sufinanciranje.“ – najavljuje gradonačelnik.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Sport

  U Maruševcu se okupili zaljubljenici u stolni tenis i stolni nogomet

  Udruga za šport i rekreaciju Gmajna Čalinec i Općina Maruševec organizirali su prošlog vikenda turnir u stolnom tenisu i stolnom nogometu. Drugo izdanje turnira nakon kraće pauze zbog bolesti COVID-19 organizirano je školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, a okupilo se tridesetak natjecatelja s područja Općine Maruševec i okolnih sredina. Nakon grupne faze natjecanja u subotnjim poslijepodnevnim satima, u večernjim satima održane su i finalne utakmice natjecatelja koji su […]

  today20/03/2023 187

  0%