play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Promocija slikovnice “Kak je negdar bilo”

U knjižnici Osnovne škole Petrijanec 13. lipnja održana je promocija slikovnice “Kak je negdar bilo”, nastale u sklopu projekta iz građanskog odgoja i obrazovanja.

Kroz niz aktivnosti koje su se provodile tijekom školske godine učenici su upoznali stare običaje, kulturu i nekadašnji način življenja. Ostvarena je suradnja s udrugama i pojedincima koji njeguju tradiciju: Gradskim muzejom Varaždin, Udrugom Petrajski kurent, Udrugom žena Preslica, Anđelom Cvetko i Nadom Pintarić, članicama Udruge umirovljenika Općine Petrijanec te Zoranom Koširom, članom Lovne jedinice Zelendvor.

Projekt je započeo intervjuom s gospođom Nadom Pintarić. Druženjem i razgovorom s bakom Nadom koja se kroz priče nakratko vratila u svoje djetinjstvo, zabilježene su sličice i anegdote o nekadašnjem skromnom životu petrijanečkog čovjeka. Te su priče, kao i saznanja stečena kroz aktivnosti, pretočene u slikovnicu pod nazivom “Kak je negdar bilo”. Glavni lik ovog djela je baka Nada koja svojoj unuci priča priče o zajedništvu, obitelji i vrijednostima koje polako padaju u zaborav.

Slikovnicu su napisale i ilustrirale učenice: Leona Mavrić, Sara Kumer Hranjec, Klara Švoger, Lana Potočnjak, Jana Klaneček, Ela Marčec, Eva Švetak Kovačić i Dora Tomašek. Mentori učenicima su Mihael Bađun, Ines Krobot i Jelena Bek, a tekst je lektorirala Martina Škrinjar. Troškove projekta i tiska slikovnice financijski su podržale Varaždinska županija i Općina Petrijanec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Varaždin se priprema za Špancirfest

  U Varaždinu idućega petka počinje najveći, najpopularniji i najraznovrsniji festival u Hrvatskoj – Špancirfest. U tijeku su mnogobrojne pripreme, a centar Varaždina preplavili su radnici i strojevi koji postavljaju pozornice, kućice i štandove. Od 19. do 28. kolovoza mirne varaždinske ulice u povijesnoj baroknoj jezgri postat će najveća hrvatska pozornica za koncerte, ulične performanse, kreativne radionice, sadržaje za djecu, predstave, izložbe, bogatu gastro ponudu i druge popratne sadržaje. Sve najave […]

  today11/08/2022 490

  0%