play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Projekt „Zdravi zubi za sve” nastavljen u Ludbregu 

Dom zdravlja Varaždinske županije sa svojim je projektnim partnerom Varaždinskom županijom osmislio projekt „Zdravi zubi za sve – promocija oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji”, a cilj je  osvijestiti stanovništvo o važnosti provođenja oralne higijene, s posebnim naglaskom na djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, trudnice te starije osobe. Nakon niza održanih radionica i predstavljanja projekta, radionica za djecu i odrasle u petak je održana na Trgu svetog Trojstva u Ludbregu.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec pohvalila je projekt, istaknuvši kako je pravilna oralna higijena važna za zdravlje cijelog organizma.

Drago mi je da je projekt zaživio i da je dobro prihvaćen. Predavanja i radionice održavaju se diljem županije, jer nam je cilj da poruke dođu do što većeg broja stanovnika. Ujedno, ovdje je na djelu multidiscipliniranost, uključivanje svih stručnjaka radi što bolje informiranosti, a u cilju poboljšanja očuvanja oralnog zdravlja – rekla je u Ludbregu zamjenica Zagorec.

Projekt je financiran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna mu je vrijednost 57.000 eura, a uključuje 54 radionice, 19 predavanja, okrugli stol, televizijske i radijske emisije te novinske članke o važnosti oralne higijene. Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek istaknuo je da je fokus projekta na najmlađima, s obzirom na to da od najmlađe životne dobi i kasnije, briga o zubima ima veliki značaj.

Na ovaj način, naši stomatolozi približuju se djeci i prikazuju da sve ono što je vezano uz zube, ne mora kasnije biti nikakav bauk, nego dapače, kroz igru, razmjenu iskustava, stjecanjem znanja, mogu i dalje u odrasloj dobi kvalitetno brinuti o svojoj oralnoj higijeni – kazao je Veronek. Sugrađanima i mališanima se u petak na Trgu Svetog Trojstva pridružio i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Najvažnije je krenuti od najmlađih – o zubima treba brinuti i treba ih paziti. Drago mi je što je organizirana ova akcija, kao i da je sve više ordinacija dentalne medicine ponovo vraćeno u Dom zdravlja i da se ta priča razvija u dobrom smjeru – rekao je Bilić dodajući da je najvažnije razbiti strah od zubara kao liječnika koji nanose bol.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%