play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Proglašeni najljepši balkoni u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin

„Kad bi ove ruže male…“, prigodna je pjesma kojom je danas počela svečanost proglašenja najljepših balkona u Domu za starije i nemoćne Varaždin, tradicionalna priredba na kojoj su nagrade uručene korisnicima koji sade i njeguju cvijeće, ali i članovima Eko-grupe koji cijele godine vode brigu o okolišu Doma.

Prvu nagradu za najljepši balkon osvojila je Vesna Dabović, drugo mjesto Dragica Pavlina i Barbara Samardžija, treće bračni par Biserka-Marija i Ivan Runac, četvrto Katica Keretić te peto Dragica Lončar. „Čestitam pobjednici, ali i svim drugim korisnicima koji su sudjelovali u ovom izboru koji se održava više od 30 godina. Za mene su svi pobjednici jer su u uređenje balkona i brigu o cvijeću uložili puno truda i ljubavi. Naši umirovljenici podnijeli su iznimno veliki teret u doba pandemije koronavirusa, a upravo brigom o cvijeću i okolišu Doma pokazuju mladenačku poletnost i živost, u čemu svima nama mogu biti primjer.” – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec, uz koju je na svečanosti bila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Nimalo lak posao obavile su članice Ocjenjivačke komisije Ana Brdar iz cvjećarnice „Mira“, Viktorija Cikač, krajobrazna arhitektica iz Parkova i Ivana Dreven iz Varaždinskih vijesti. „Odluka je bila teška jer su svi balkoni lijepi i dobro njegovani. Sađeni su u različito vrijeme, ali se vidi briga svih korisnika o cvijeću koje su posadili. Na prvonagrađenom balkonu zasađene su crvene pelargonije, koje su doista bujne i njegovane, tako da smo odlučili nagraditi trud uložen u njihovo održavanje.” – otkrila je krajobrazna arhitektica Viktorija Cikač.

Ponosna je bila i ravnateljica Doma Vesna Vidović-Oreški. „Imamo doista dugogodišnju tradiciju održavanja svečanosti proglašenja najljepših balkona, koja je prošle godine nakratko prekinuta, što zbog pandemije, a što zbog radova na energetskoj obnovi. Nakon godinu i pol bez događanja u Domu, korisnike smo odlučili razveseliti prigodnim programom, nagradama za one koji su najbolje uređivali balkone, a ujedno smo prigodnim darovima zahvalili i članovima Eko grupe koji marljivo, već godinama, brinu o uređenju okoliša.” – rekla je Vidović-Oreški.

Prigodni program izveli su korisnici Doma, koji su, baš kao i nagrađeni, dobili veliki pljesak za trud.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Politika

  Reformisti održali Izborno – izvještajnu skupštinu

  Županijska organizacija Narodne stranke – Reformisti Varaždinske županije održala je u utorak Izborno-izvještajnu skupštinu na kojoj je još jedan mandat dobila dosadašnja predsjednica Natalija Martinčević.  Za podpredsjednike Županijske organizacije izabrani su Branimir Nađ i Željko Bedeković.   Natalija Martinčević prisutnima se zahvalila na povjerenju, te prezentirala dosadašnji rad, kao i planove za budući rad stranke. Naglasila je kako su Reformisti na lokalnim izborima ostvarili odlične rezultate, o čemu govori činjenica […]

  today08/12/2021 118

  0%