play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana terenska intervencijska vježba-natjecanje “MAROF 2023” i 2. Memorijal “Ivan Žugec”

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Marof i Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa, već tradicionalno, drugu nedjelju u mjesecu listopadu održana je Terenska intervencijska vježba-natjecanje “MAROF 2023” po 18. put, u sklopu kojeg se isto tako održao i 2. Memorijal “Ivan Žugec”. Unatoč izazovnim vremenskim uvjetima, s neprestanom kišom, sve ekipe uspješno su odradile pripremljene zadatke.

Ukupno je bilo prijavljeno 26 natjecateljskih ekipa, a na terenu su se natjecale 24 ekipe iz Hrvatske, Češke i Slovenije. Svi zadaci za ekipe bili su postavljeni na području grada Novog Marofa, s cjelokupnom rutom dugačkom nešto više od 30 km. Zadaci koje su ekipe morale izvršiti uključivali su vatrogasni poligon, rad s hidrantom i gašenje pjenom, radove na vodi, transport unesrećene osobe iz kamenoloma i gašenje požara osobnog vozila.

Na svečanom otvaranju i proglašenju rezultata bili su prisutni gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač, rukovodstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Marof, te Igor Žugec, sin preminulog člana DVD-a Novi Marof, Ivana Žugeca, u čiju čast se i održava ovaj Memorijal.

Nagrade najboljima uručili su gradonačelnik Jenkač, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Novi Marof Nedeljko Vukalović, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Novi Marof Zdenko Lacković, zapovjednik DVD-a Novi Marof Ladislav Tuk te Igor Žugec.

Najviše priznanje, prvo mjesto, osvojila je ekipa PGD Dragatuš iz Slovenije, dok je drugo mjesto pripalo ekipi DVD Varaždinbreg, a treće mjesto pripalo je ekipi DVD Višnjica.

Još jedanput se pokazala strast i predanost VZG Novi Marof, kao i Grada Novi Marof prema vatrogasnim ekipama iz različitih regija, a gradonačelnik Jenkač podsjeća na važnost vatrogasne službe u zajednici.

-Ovaj memorijal i ovo natjecanje pokazuje kako zajedništvo i predanost mogu prevladati sve izazove. Grad Novi Marof ponosno podržava vatrogasne ekipe te naglašava važnost ovih događanja za sigurnost naše zajednice – rekao je gradonačelnik Jenkač i čestitao svim ekipama na sudjelovanju.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%