play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prijem dobitnika studentskih stipendija Općine Cestica

Na temelju prijedloga Povjerenstva za provedbu natječaja za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2021/2022, organizirano je, u subotu, 30. listopada potpisivanje ugovora s dobitnicima stipendija. U ime općine Cestica ugovor o stipendiranju potpisao je načelnik Mirko Korotaj, a uspješan nastavaka obrazovanja svim studentima poželio je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica Darko Majhen.

Na početku svečanosti koja je održana u Kulturnom centru Cestica načelnik općine Mirko Korotaj istaknuo je da općina Cestica pomaže roditeljima u svim fazama odgoja i obrazovanja djece. Tako se iz općinskog proračuna za svako novorođeno dijete dodjeljuje pomoć od dvije tisuće kuna, a za sufinanciranje smještaja djece u dječjem vrtiću godišnje se iz općinskog proračuna izdvaja 1,3 milijuna kuna. Po raznim kriterijima iz općinskog proračuna sufinanciraju se i potrebe učenike tijekom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja, a pomoću studentskih stipendija pomaže se i studentima na raznim visokoškolskim učilištima i fakultetima, i u Hrvatskoj i inozemstvu. Tako se iz proračuna općine dodjeljuju studentske stipendije svima studentima druge i viših godina studija, a na temelju „socijalnog kriterija“ dodjeljuje se i pet stipendija studentima prvih godina studija.

Visina stipendije za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije iznosi 400,00 kuna mjesečno, a za studente koji studiraju na području ostalog dijela Republike Hrvatske i u inozemstvu visina stipendije iznosi 600,00 kuna. Pojedinom studentu tijekom akademske godine isplatit će se deset stipendija, od listopada do srpnja, a stipendije će studentima biti isplaćene do kraja tekućeg mjeseca.

Nakon potpisivanja ugovora Teodora Gerbus i Marija Majhen, u ime udruge mladih Hiperaktivni Cestica pozvala su prisutne studente da se uključe u rad Udruge koja tijekom godine provodi razne aktivnosti.

Ovogodišnji dobitnici studentskih stipendija Općine Cestica žive u 17 od 20 općinskih naselja. Među dobitnicima stipendija i ove godine prednjače djevojke koje su ostvarile pravo na 34 stipendije, a među muškom populacijom pravo na stipendiju ostvarilo je i 18 mladića.

Među dobitnicima stipendija, po abecednom popisu naselja situacija je slijedeća; Iz naselja Babinec studira jedan student, kao iz Brezja Dravskog. Iz naselja Cestica je sedmoro studenata, a potom slijede, Dubrava Križovljanska (1), Gornje Vratno (9), Jarki (2), Kolarovec (2), Križanče (2), Križovljan Radovečki (7), Mali Lovrečan (2), Malo Gradišće (2), Natkrižovljan (2), Otok Virje (3), Radovec (4), Veliki Lovrečan (4), Virje Križovljansko (2) i Vratno Otok jedan.

Osim petero studenata prve godine studija među dobitnicima stipendije je i 14 studenata na drugoj godini, 13 na trećoj i petero na četvrtoj godini, a ostali su na petoj godini studija.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općini Trnovec Bartolovečki za izgradnju novog vrtića odobrena sredstva u iznosu od 1,1 milijun eura

  U Općinu Trnovec Bartolovečki ovih je dana stigla lijepa vijest – prihvaćena je prijava projekta „Izgradnja i opremanje matičnog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom” na natječaju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Projekt je uspješno prošao procjenu kvalitete Ministarstva znanosti i obrazovanja te ukupna bespovratna sredstva iznose 1.146.726 eura. Riječ je o najvećem kapitalnom projektu u općini, vrijednom oko 4,5 milijuna eura. Novi dječji vrtić u naselju Trnovec bit će […]

  today29/12/2023 18

  0%