play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predstavljeni električni automobili i bicikli varaždinske gradske uprave

U sklopu aktivnosti tijekom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, u srijedu 20. rujna 2023. godine ispred Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo na Trgu slobode predstavljeni su nedavno nabavljeni električni automobili i bicikli koje će koristiti komunalno redarstvo i djelatnici gradske uprave.

O opredjeljenju gradske uprave da se zastarjeli vozni park zamjeni naprednim, ekolološki prihvatljivim vozilima novinarima je dao izjavu zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

– Još prošle godine dobili smo tri električna automobila Dacia Spring putem javne nabave uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Jedno vozilo nas je koštalo oko 10 tisuća eura što je vrlo povoljno u odnosu na zastarjeli vozni park, stare dizel automobile koje smo zamijenili. Naša je težnja da se stručne službe i komunalno redarstvo služi čistom energijom. Nedavno smo također uz sufinanciranje fonda javnom nabavom nabavili pet kvalitetnih električnih bicikala, a jedan će nas na kraju stajati oko 2 tisuće eura. Njima će se služiti komunalni redari koji će uz pomoć njih biti puno brži i moći će obići puno više lokacija u svom radnom vremenu te tako biti na usluzi našim sugrađanima – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković opredjeljenje Grada Varaždina da aktivno sudjeluje u projektima zelene tranzicije.

Kvalitetne bicikle  Cube Kathmandu prilagođene korištenju na gradskim ulicama koji postižu brzinu do 25 kilometara na sat,  imaju motore snage 250 w te baterije koje im omogućuju velik doseg, koristit će komunalni redari, a rema potrebi i ostali djelatnici uprave uključivši gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika. Krešimir Sever, voditelj Komunalnog redarstva Grada Varaždina objasnio je kako će biti korišteni električni automobili i bicikli:

-Oni će  u mnogome poboljšati mobilnost komunalnih redara. Područje koje moraju nadzirati redari je doista veliko, riječ je o gradu i svim prigradskim naseljima.. Uz već postojeće električne automobile i uz pomoć ovih bicikala  redari će biti efikasniji u nadziranju javnih i zelenih površina. Koristit će ih u povoljnim vremenskim uvjetima i uz zaštitnu opremu. – rekao je voditelj komunalnog redarstva u kojem dužnosti obavlja pet komunalnih redara, dva prometna i jedan poljoprivredni redar.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%