„Ideju za kreiranje ove knjige dali su kuhari i predstavnici restorana kada smo s njima dogovarali recepte za tradicionalnu manifestaciju Dani okusa varaždinskoga kraja. „ – istaknuo je urednik knjige Borislav Šimenc te dodao da ova knjiga nije „samo“ kuharica jer sadrži posebne priče kroz koje se, uz recepte, predstavljaju i ljudi koji stoje iza njih, te objekti gdje se jela mogu kušati.
Zamjenica župana Varaždinske županije, Silvija Zagorec je istaknula najvažniju stvar u knjizi, a to su ljudi, odnosno kuhari, te dodala da njima možemo biti zahvalni na ovim tradicionalnim receptima jer se trude sačuvati našu tradiciju, naša tradicionalna jela.
Ugostiteljski objekti koji su sudjelovali u pripremi ove knjige su Restoran Arabela, Restoran August, Restoran Bedem, Restoran Bernarda, Restoran Garestin, Seosko domaćinstvo Grešna pilnica, Hotel La’Gus, Hotel Minerva, Restoran i zalogajnica Šanjek, Hotel Trakošćan, Hotel Varaždin, Restoran Verglec, Restoran Vila Toplissa i Restoran Zlatne gorice.
Knjiga je, u suradnji s Turističkom zajednicom Varaždinske županije, realizirana u nakladi varaždinske tvrtke DMK Vall 042, a u njoj je predstavljeno 14 restorana, svaki sa po tri recepta, na ukupno 90 stranica s elegantnim tvrdim uvezom. Dodana vrijednost ove knjige je i u činjenici da je tiskana dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku, tako da može poslužiti i kao lijep poklon prijateljima ili poslovnim partnerima bilo iz Hrvatske ili iz inozemstva.Knjigu je moguće kupiti u suvenirnici Varaždinskih vijesti na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu po cijeni od 199,66 kn / 26.50 €, ili pak za količine od 5 ili više komada direktno kod nakladnika kontaktom na e-mail info@vall042.com