play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predstavljena knjiga Okusi varaždinskoga kraja

Ideju za kreiranje ove knjige dali su kuhari i predstavnici restorana kada smo s njima dogovarali recepte za tradicionalnu manifestaciju Dani okusa varaždinskoga kraja. „ – istaknuo je urednik knjige Borislav Šimenc te dodao da ova knjiga nije „samo“ kuharica jer sadrži posebne priče kroz koje se, uz recepte, predstavljaju i ljudi koji stoje iza njih, te objekti gdje se jela mogu kušati.


Zamjenica župana Varaždinske županije, Silvija Zagorec je istaknula najvažniju stvar u knjizi, a to su ljudi, odnosno kuhari, te dodala da njima možemo biti zahvalni na ovim tradicionalnim receptima jer se trude sačuvati našu tradiciju, naša tradicionalna jela.


Ugostiteljski objekti koji su sudjelovali u pripremi ove knjige su Restoran Arabela, Restoran August, Restoran Bedem, Restoran Bernarda, Restoran Garestin, Seosko domaćinstvo Grešna pilnica, Hotel La’Gus, Hotel Minerva, Restoran i zalogajnica Šanjek, Hotel Trakošćan, Hotel Varaždin, Restoran Verglec, Restoran Vila Toplissa i Restoran Zlatne gorice.
Knjiga je, u suradnji s Turističkom zajednicom Varaždinske županije, realizirana u nakladi varaždinske tvrtke DMK Vall 042, a u njoj je predstavljeno 14 restorana, svaki sa po tri recepta, na ukupno 90 stranica s elegantnim tvrdim uvezom. Dodana vrijednost ove knjige je i u činjenici da je tiskana dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku, tako da može poslužiti i kao lijep poklon prijateljima ili poslovnim partnerima bilo iz Hrvatske ili iz inozemstva.Knjigu je moguće kupiti u suvenirnici Varaždinskih vijesti na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu po cijeni od 199,66 kn / 26.50 €, ili pak za količine od 5 ili više komada direktno kod nakladnika kontaktom na e-mail info@vall042.com

  

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Nagrađeni zlatni i srebrni učenik s prestižnog svjetskog informatičkog natjecanja ACSL ALl-star 2021.

  Zlatna medalja Emanuela Tukača, s osvojenih maksimalnim brojem bodova i srebro Brune Kosmačin, s prestižnog natjecanja na kojem sudjeluju najbolji mladi informatičari svijeta, bili su povod današnjem prijemu u Županijskoj palači gdje su osvajači medalja prigodno nagrađeni. Učenici Prve Gimnazije, ujedno i polaznici Centra izvrsnosti, sudjelovali su na „All Star American Computer Science League – ACSL“, natjecanju iz informatike, gdje su, u konkurenciji više od 1000 učenika i 500 škola […]

  today15/07/2021 26

  0%