play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predsjednik Milanović u Varaždinu: “Ovdje je jedna od najjačih proslava Prvog maja u Hrvatskoj!”

Međunarodni praznik rada, proslavljen je u nedjelju 1. svibnja 2022. godine na Izletištu Drava u Varaždinu prigodnim programom i podjelom graha za više tisuća posjetitelja.  Proslavi je prisustvovao i Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske sa suradnicima.

Mnogobrojnim okupljenim građanima čestitku je uputio gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj: Nakon godina kada su bile uvedene mjere zbog korone, ponovo se imamo priliku ovdje družiti. Izuzetno mi je drago što smo se okupili u toliko velikom broju da možemo zajednički proslaviti Međunarodni praznik rada. Pravo na rad je jedno od temeljnih ljudskih prava, zato vam želim što više rada. – naglasio je gradonačelnik uputivši čestitku.

Organizatori proslave, Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina pripremili su program u kojem su sudjelovali  kuburaši iz Maruševca, Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica, mali bubnjari i pjevači Mali slavuji iz  DND-a, Varaždinske  mažoretkinje, te tamburaši, pjevači i plesači Centra tradicijske kulture. Podijeljeno je ukupno 7 tisuća porcija graha s kobasicama.

 

Varaždinska građanska garda, popularni Purgari pripremili su „varaždinski top“ iz kojeg je prvi počasni hitac ispalio Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske.  Čast opaljenja počasnih hitaca tom prigodom pripala je također i Predragu Matiću, zastupniku u Europskom parlamentu te Barbari Antolić, zastupnici u Hrvatskom saboru.

 

U obraćanju novinarima Zoran Milanović je između ostalog rekao: Ovdje sam bio prvi put na proslavi 2006. Nekada su sindikati išli kost na kost, željezo na željezo na velike poslodavce. Sada  se sve raspršilo. Sindikati vode neku vrstu hibridnog rata jer njihovi suparnici, hoću reći  poslodavci su raspršeni na puno više područja. Teže je biti sindikalac danas, a radnik je onaj koji živi od plaće. Radnike inflacija najviše pogađa, najviše zbog cijena hrane i energenata, ljudi koji žive od plaće se teško pokrivaju. Tako da je situacija ne samo u Hrvatskoj nego i u Njemačkoj pa čak i u Francuskoj i Americi teška. To ima manje veze s radničkim pravima, a puno više veze sa globalnom geopolitikom. – rekao je između ostalog predsjednik države odgovarajući na pitanje o pravima radnika i trenutnoj situaciji.

 

Na pitanje novinara zašto je odabrao na Praznik rada biti u Varaždinu, a ne primjerice u Maksimiru, predsjednik je odgovorio: Zato što je ovdje jedna od najjačih proslava Prvog maja u Hrvatskoj!

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nastavak uspješnog projekta Zaželi: 30 gerontodomaćica brinut će o 180 korisnika

  U Županijskoj palači u Varaždinu održana je početna konferencija projekta Zaposli-Osnaži-Pomozi, ZOP" u sklopu programa „Zaželi-program zapošljavanja žena -faza III" koji provodi Društvo Crvenog križa Varaždinske županije s ostalim partnerima. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, vrijednost projekta iznosi 1.483.200, 00 kuna a provodi se na području Varaždinske županije, a sam projekt traje od 7.11. 2022. do 7.7.2023 te će kroz provedbu […]

  today24/01/2023 50

  0%