play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Poziv građanima: iznesite prijedloge i ideje za strategiju razvoja urbanog područja Varaždin

I TI? ITU!

U srijedu, 8. lipnja 2022. godine u 9 sati u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina  bit će održana zanimljiva radionica na kojoj će predstavnici udruga, institucija, ustanova i poduzeća  te mjesnih odbora kao i svi zainteresirani građani imati priliku iznijeti svoje ideje i prijedloge o razvoju urbanog područja Varaždin.

Iznesene ideje i prijedlozi će biti temelj za izradu Strategije razvoja urbanog područja Varaždin u razdoblju do 2027. godine koja je pak preduvjet za planiranje projekata i korištenje sredstava osiguranih putem mehanizma Integralnih Teritorijalnih Ulaganja ITU.

Grad Varaždin središte je urbanog područja koje obuhvaća  gradove Ludbreg, Novi Marof i Varaždinske Toplice te općine Beretinec, Gornji Kneginec, Jalžabet, Martijanec, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica. To je područje uspostavljeno je s ciljem ravnomjernog razvoja ulaganja u budućnost, stvaranja novih radnih mjesta, konkurentnosti, gospodarskog rasta, bolje kvalitete života i održivog razvoja. Cilj ITU mehanizma je decentralizacija, odnosno definiranje zajedničkih smjerova razvoja, olakšavanje zajedničke provedbe projekata te nadilaženje administrativnih granica i stvaranje povoljnijeg okruženja urbanog područja u cjelini.

Polaznici radionice će biti u prilici dobiti korisne informacije o tome što je to ITU mehanizam, kako će se on odraziti na razvoj grada i vrstu projekata koji se mogu financirati. Nakon analize stanja, bit će otvorena rasprava o viziji grada Varaždina.

Zato je izuzetno važno da se građani i predstavnici institucija, ustanova i poduzeća uključe u što većem broju u proces donošenja strategije o kojoj ovisi naša budućnost.

Dolazak na radionicu moguće je ( nije obavezno ) najaviti putem online obrasca na poveznici https://forms.gle/XpgUS64nLMhB1yEAA .

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan mimoza: Edukacijom, cijepljenjem i preventivnim ginekološkim pregledima za manje oboljelih od raka vrata maternice

  Unatoč prohladnom vremenu – mimoze su ove subote zamirisale na Franjevačkom trgu u Varaždinu, simbolizirajući borbu protiv raka vrata maternice od kojeg prema riječima pročelnice Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin Ivane Risek, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije u Varaždinskoj županiji godišnje oboli deset do dvanaest žena, a od posljedica bolesti umire pet do šest žena. "U 2022. godini na Odjelu ginekologije Opće bolnice Varaždin dijagnosticirali smo […]

  today23/01/2023 41

  0%