play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Povjerenstvo za umirovljenike pozdravilo odluku Grada o „božićnicama“

Povjerenstvo za umirovljenike i osobe starije dobi na području grada Varaždina na 7. sjednici održanoj u utorak, 24. listopada 2023. godine prihvatilo je informaciju o isplati božićnica Grada Varaždina u 2023. godini. Članove povjerenstva pozdravio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

 

Kako je najavljeno, Grad Varaždin će umirovljenicima, čija ukupna mirovinska primanja (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) ne premašuju limit od ukupno 420 eura za mjesec rujan 2023. godine, osobama s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područne službe Varaždin i osobama koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina, isplatiti novčanu pomoć – „božićnicu“ u iznosu od 50  eura.

 

Riječ je o 3785 umirovljenika, 71 osoba koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin i 603 korisnika osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad Varaždin.

 

Povjerenstvo za umirovljenike i starije osobe nada se da će Grad Varaždin i nadalje povećavati cenzus za isplatu davanja od strane Grada Varaždina te pozdravlja odluku Grada. O datumima isplate Grad Varaždin će naknadno obavijestiti građane.

 

Predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin najavila je da krajem mjeseca izlazi iz tiskala Vodič za starije osobe , koji će se moći preuzeti u prostorima Gradskog društva Crvenog križa u Varaždinu, Trg Matije Gupca 3.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Od sutra do 11. rujna Dani Varaždinske županije: povijesne postrojbe, glazbeno-poetska večer, prijem državnih prvaka i promocija OPG-ova

  Dan Varaždinske županije slavi se 8. rujna, na blagdan Male gospe koja je zaštitnica Županije. Raznovrstan i zanimljiv program obilježavanja Dana Varaždinske županije, koji će se održavati od 4. do 11. rujna, danas su predstavili predsjednik Županijske skupštine dr. sc. Josip Križanić te zapovjednik Husarske garde Varaždinske županije Mihael Negovec i zapovjednik Varaždinske građanske garde Dražen Loparić. Predstavljanju je prisustvovala zamjenica župana Silvija Zagorec, kao i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine […]

  today03/09/2021 43

  0%