play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih potpora Varaždinske županije u turizmu

Čovjek ima svoju viziju, ulaže svoja sredstva u njeno ostvarenje, radi, trudi se, ali kad mu struka, turistička zajednica, u ovom slučaju Varaždinska županija dodijele sredstva – onda znamo da smo na dobrom putu i osjećamo se sigurnije u cijelom tom procesu stvaranja i razvoja turizma – rekao je Zoran Kovačić jedan od potpisnika ugovora za dodjelu bespovratnih potpora Varaždinske županije u 2023. godini.” – Ponosni smo na svoj kraj, imamo svoju rijeku Dravu, planine i brežuljke oko nas i svi gosti koji dođu k nama osjećaju da mi taj kraj nosimo, da živimo s njim, da smo ponosni na njega.

Na njegove riječi nadovezao se Nikola Želimorski koji je istaknuo kako će mu dodijeljena sredstva pomoći u daljnjem razvoju pustolovnog turizma. „Kada smo započinjali s avanturističkim turizmom na ovim prostorima, malo tko je vjerovao u nas. Ali nakon niza godina i dalje smo ovdje i bilježimo rast. Ključ turizma su ljudi i jedino zajedničkom sinergijom možemo uspjeti kao destinacija” – rekao je Želimorski zahvalivši Varaždinskoj županiji na dodjeli potpora.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen naglasio je kako su Javnim pozivom za dodjelu bespovratnih potpora Varaždinske županije u turizmu za 2023. godinu ostvareni zadani ciljevi, kao što su unaprjeđenje turističke kvalitete usluge i sadržaja turističkog proizvoda, cjelogodišnje poslovanje turističkih objekata, uvođenje točke od interesa kao dijela nove turističke ponude na poljoprivrednim gospodarstvima kao što su kušaone i izletišta. Tu je i razvoj interaktivnih, vizualnih i umjetničkih atrakcija te registracija novih smještajnih kapaciteta. „Ove godine na Javni poziv pristiglo je 128 prijava, a povjerenstvo je pozitivno ocijenilo i odobrilo 83 projekta. Dodijeljene su potpore u iznosima od 1500 do maksimalnih 4000 eura pa je tako ukupno odobreno rekordnih 172.540 eura potpora. Posebno veseli činjenica što su postojeći, ali i budući iznajmljivači pridali pažnju energetskoj učinkovitosti, zbrinjavanju otpada, kompostiranju, korištenju obnovljivih materijala, te obnovi i restauraciji tradicijskih namještaja i kulture baštine, a važno je za naglasiti da među svim odobrenim projektima 39 posto čine žene poduzetnice” – objasnio je pročelnik Majhen.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ čestitao je korisnicima turističkih potpora i naglasio da su upravo oni zaslužni što su Varaždinsku županiju učinili pravim turističkim mjestom. „Svako mjesto je onoliko turističko, koliko to njegovi stanovnici žele. Iz godine u godinu, gostima koji dolaze u našu županiju, a dolaze iz cijeloga svijeta, nudite više od 240 tisuća četvornih metara okućnica, zelenila, voćnjaka u što ste uložili oko 22 milijuna eura. I na tome vam zahvaljujemo jer vi ste slika turizma Varaždinske županije” – rekao je direktor TZ Varaždinske županije Goran Mališ.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, podsjetio je kako je županija u posljednje dvije godine povećala stavke za stipendije učenicima i studentima, potpore u poljoprivredi, za rad udruga, ali isto tako i za potpore u turizmu, a ostvareni rezultati pokazuju da je Županija na dobrom putu. „Gdje se pojave naši učenici osvajaju medalje, gdje se pojavljuju naši poljoprivredni proizvođači također osvajaju medalje, dok naše udruge svojim aktivnošću i kreativnošću čine našu županiju boljom i prepoznatljivom. I zbog svega toga u turizmu imamo konstantan rast. Tako smo prošle godine prvi puta prošli brojku od 206 tisuća noćenja. Ove godine u usporedbi s istim razdobljem lani imamo rast od 30 posto u broju dolazaka i noćenja turista. Sve nas to veseli i potiče da iduće godine imamo još bolje rezultate” – rekao je župan Stričak.

Paralelno s tim Varaždinska županija vodi brigu o izgradnji kvalitetne infrastrukture bitne za razvoj turizma, obrazovanja, zdravstva, sporta, kulture, pa na kraju i do samih turističkih sadržaja – rekao je župan. „Zajedno s općinama i gradovima, planira niz investicija – od izgradnje autokampova u Cestici i Bednji, Prezentacijskog centra Gaveznica u Lepoglavi, obnove arheološkog lokaliteta Gomila u Jalžabetu, pa do projekta Grad na vodi – Aquae Iasae u suradnji s Gradom Varaždinskim Toplicama” – zaključio je župan Stričak.

    

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nova 63 slučaja zaraze koronavirusom

  U Varaždinskoj županiji su tijekom 24 sata evidentirana 63 nova slučaja zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 469, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 968.   Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 162 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih su 83 osobe smještene na lokaciji u Varaždinu, a 79 osoba je u Klenovniku. U jedinicama intenzivnog liječenja, na respiratoru, nalazi se 30 […]

  today26/04/2021 104

  0%