play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Anđelko Stričak odao počast žrtvama likvidacija Drugog svjetskog rata i poraća

Uoči blagdana Svih svetih kod Spomen križa u Dravskoj šumi u Varaždinu župan Varaždinske županije Anđelko Stričak je u pratnji pripadnika Husarske garde odao počast svim ratnim i poratnim žrtvama Drugog svjetskog rata. Uz župana počast je odalo i izaslanstvo Grada Varaždina, kao i  članovi Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava Varaždin.

Kako je naglasio predsjednik Društva Franjo Talan, Spomen križ podignut je u spomen na žrtve Varaždina, varaždinskih zatvora i logora, kao i za one žrtve čija su tijela potkraj svibnja, lipnja i srpnja 1945. godine bila bačena u rijeku Dravu. Župan Stričak je istaknuo kako se danas prisjećamo mnogobrojnih ljudi koji su bili nevini ili su ubijeni bez prava na suđenje. „Dužno smo im odati poštovanje, poglavito u ovo vrijeme blagdana Svih svetih kada se prisjećamo svojih preminulih članova obitelji i prijatelja” – rekao je župan.

Molitvu za sve ubijene predvodio je velečasni Ivica Cujzek, a svečanost odavanja počasti su svojim nastupom upotpunili članovi Pjevačkog društva „Arka“ iz Varaždina.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Predstavljena Škola medijske kulture

  Četvrtu godinu zaredom Varaždin je domaćin Škole medijske kulture "Dr. Ante Peterlić" od 18. do 28. kolovoza 2021. Škola će službeno biti otvorena u srijedu u 20:30 u Gradskom muzeju Varaždin u dvorištu palače Sermage. Školu su predstavili zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, tajnik Hrvatskog filmskog saveza Hrvoje Selec, voditeljica revijskih i obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza Martina Kolarić i voditeljica Filmsko-kreativnog studija VANIMA Dubravka Kalinić Lebinec. Predstavljanje za […]

  today16/08/2021 23