play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisani sporazumi o isplati razlike plaće i naknade za podmirivanje troškova prehrane

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i povjerenik Sindikalne podružnice službenika i namještenika Grada Varaždina dr. sc. Tomislav Bogović potpisali su u palači Patačić Sporazum o isplati razlike plaće i naknade za podmirivanje troškova prehrane.

Također, Sporazumi o isplati razlike plaće i naknade za podmirivanje troškova prehrane potpisani su i s Hrvatskom sindikatom djelatnika u kulturi za Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu i Gradskim muzejom Varaždin, s Nezavisnim sindikatom knjižničara za Gradsku knjižnicu i čitaonicu „Metel Ožegović“ Varaždin te sa Sindikatom radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske za Dječji vrtić „Varaždin“.

Ovim Sporazumima, službenicima i namještenicima upravnih tijela te zaposlenicima navedenih ustanova osigurat će se isplata razlike plaće i naknade za podmirivanje troškova prehrane prema novom Kolektivnom ugovoru koji je potpisan 22. prosinca 2022. godine, s početkom primjene od dana stupanja na snagu Proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu. S obzirom na to da je Proračun Grada Varaždina za 2023. godinu stupio na snagu 6. svibnja, navedeni Sporazumi će omogućiti isplatu razlike plaće i mjesečne naknade za topli obrok svim službenicima i namještenicima te zaposlenicima ustanova za razdoblje od početka godine do donošenja Proračuna. Razlika primanja će biti isplaćena jednokratno do 30. lipnja 2023. godine. „Prošle godine usuglasili smo i potpisali nove Kolektivne ugovore kako bi svim službenicima i zaposlenicima u sustavu Grada povećali plaće. Oni su te plaće zaista zaslužili svojim radom, od naših vatrogasaca, odgojiteljica, knjižničara, djelatnika muzeja, kazališta i svih drugih koji su u sustavu. Dosadašnjih godina kolektivni ugovori se nisu poštivali, primanja im godinama nisu rasla, nisu imali niti dodatak za topli obrok, a nastupio je inflatorni udar i kriza i zaista mislim da smo učinili veliki pomak s ovim povećanjem. Nažalost, Grad nije mogao ispoštovati nove kolektivne ugovore sve do donošenja proračuna, ali službenike nikako nismo htjeli zakinuti te sam sretan što smo pronašli način kako da isplatimo razlike iz razdoblja od početka godine do donošenja proračuna. Vjerujem da smo im dokazali da ih se cijeni i da će im to biti dodatna motivacija da svoj posao nastave obavljati predano i odgovorno kao i do sada.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Tradicionalni spust Dravom od Legrada do Aljmaša

  Članovi Udruge branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec i ove su se godine, od 4. do 9. srpnja, hrabro uputili na spust lađama rijekom Dravom od Legrada do Aljmaša. Radi se o već tradicionalnom spustu u čast braniteljima koji su svoje živote izgubili u Domovinskom ratu.   Nakon opremanja plovila i zajedničke molitve, članovi su krenuli rijekom Dravom nizvodno u pravcu Aljmaša, a pridružili su im se  članovi  Udruge […]

  today12/07/2022 316

  0%