play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Za projekte i programe udruga Grad Varaždinske Toplice izdvojio čak 33 tisuće eura

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković  s predstavnicima udruga potpisala  je ugovore o sufinanciranju njihovih programa i projekata vrijedne čak 33 tisuće eura. Kako je naglasila, udruge s kojima su potpisani ugovori iz različitih su područja, no ono što im je zajedničko jest da svojim projektima i programima unaprjeđuju društveni, sportski, kulturni te općenito javni život grada. “Grad potpomaže rad svih svojih udruga, kako kroz podršku manifestacijama koje one organiziraju, tako i kroz dodjelu ovih bespovratnih sredstava kojima sufinanciramo njihove projekte, programe i aktivnosti. Važno je napomenuti da sve one doprinose većoj kvaliteti života svih naših građana i obogaćuju društvene, sportske, kulturne i javne sadržaje u Varaždinskim Toplicama, odnosno život u našem gradu čine boljim i kvalitetnijim” rekla je gradonačelnica Ratković.

Zahvalivši Gradu na potpori, Saša Josip Milec iz Karate Kluba „AIK” Varaždinske Toplice pojasnio je kako je, uz odlične rezultate koje njihovi članovi postižu, klub ujedno i organizator državnog natjecanja koje iduće godine planira proširiti na još višu razinu. Sljedeće godine planiramo pozvati i mađarsku i slovačku ekipu da sudjeluju na turniru. Osim natjecanja, redovito održavamo treninge, tri puta tjedno, odnosno za natjecatelje pet puta tjedno. Upravo smo ovih dana potvrdili sudjelovanje dvoje naših vježbača, Roka Kalničanca i Lane Šebrek Blažotić na Europskom prvenstvu koje će se u lipnju održati u Debrecinu. Oni će nastupiti za reprezentaciju Hrvatske tako da imamo puno posla” rekao je Milec.

Naglasio je kako im je potpora Grada velika pomoć, kako kroz Zajednicu sportskih udruga, tako i kroz sufinanciranje njihovih projekata. Od ove godine uz podršku Grada uvodimo i jedan novitet. Riječ je o projektu fitness karatea za odrasle, odnosno karateu koji se odnosi na samoobranu, cardio pripreme i pripreme snage. Svi koji žele vježbati za vlastitu kondiciju i rekreaciju pozvani su na trening ponedjeljkom od 19 sati i četvrtkom od 20.15 sati da se malo ispucaju, ispušu i vrate u kondiciju – najavio je Milec. Jedna od udruga kojoj su dodijeljena sredstva je i Atletski klub Varaždin koji je prošle godine prvi puta organizirao trail utrku „Putevima rimskih legionara”. Ova atletska trail utrka u planu je i ove godine, a sve to, ističe predsjednik AK Varaždin Josip Lacković, ne bi bilo moguće bez podrške Grada. Riječ je o atletskoj trail utrci u duhu starog Rima koja će se održati u sklopu Aquafesta. Održavaju se tri utrke, kratka od 4 kilometra, srednja od 9 kilometara i duga od 18 kilometara pa se svatko može okušati u jednoj od dionica. Bez ovako velike podrške Grada ovako nešto bilo bi teško organizirati. Nakon prošle godine kada je nastupilo oko 200 natjecatelja, nadam se da ćemo ove godine sve to ponoviti u još većem broju” kazao je Lacković. Osim sportskih, Grad podržava i projekte usmjerene na pružanje podrške zajednici. Tako je sredstva dobio i Razvojni centar vlastitim snagama Viribus čija je predsjednica Spomenka Lalić napomenula kako će, uz podršku koju im pruža Grad, organizirati radionice za roditelje. Projekt se odnosi na izradu senzornih kutija, a u sklopu projekta, zahvaljujući Gradu koji ga je prepoznao već treću godinu za redom, želimo širiti priču o senzornoj integraciji i važnosti dobre senzorne integracije u ranoj dobi kod sve djece tipičnog razvoja. Želimo podučiti roditelje kako na jednostavan način mogu izraditi dobar senzorni materijal. U sklopu radionica sami ćemo izrađivati materijale koji će roditelji nositi kući i na taj način poticati daljnji rast i razvoj senzorne priče kod djece – objasnila je Lalić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%