play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisani kolektivni ugovori za zaposlenike u kulturi, gradskoj upravi i vrtiću

U četvrtak, 22. prosinca 2022. godine u salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina potpisani su kolektivni ugovori koji se odnose na zaposlenike u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, Gradskom muzeju Varaždin, te gradskoj upravi, kao i aneksi kolektivnih ugovora za zaposlenike u dječjem vrtiću i gradskoj knjižnici.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj potpisao je s Domagojem Rebićem, glavnim tajnikom Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi Kolektivni ugovor za zaposlenike u HNK u Varaždinu, a ugovor je supotpisala i intendantica Senka Bulić, te Kolektivni ugovor za zaposlenike u Gradskom muzeju koji je supotpisao ravnatelj Miran Bojanić Morandini. Nadalje, gradonačelnik je potpisao Dodatak I. Kolektivnom ugovoru za zaposlenike u GKIČ kojeg je supotpisala i Andreja Toljan, predstavnik Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske i sindikalni povjerenik GKIČ te ravnatelj Mario Šoštarić. Iskra Vostrel Prpić, predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske i zamjenica ravnateljice Helena Vidović potpisali su Aneks II. kolektivnom ugovoru za zaposlenike u Dječjem vrtiću Varaždin. Također, gradonačelnik je potpisao i Kolektivni ugovor za zaposlenike Grada Varaždina s Tomislavom Bogovićem, povjerenikom Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Nakon potpisanih ugovora gradonačelnik Bosilj je izjavio: „Kad će biti donesen proračun bit će i veće plaće. Stoga apeliram na gradske vijećnike s kojima još uvijek razgovaramo, postoje i određene indicije da bismo možda mogli ipak imati proračun, no ja ne želim na nikoga vršiti pritisak nego želim da proradi njihov razum i savjest. Smatram da su svi zaposlenici Grada i javnih ustanova u gradu, kojih imamo 12, zaslužili povećanje plaća s obzirom da je prošle godine bila ozbiljna inflacija. Imali smo jedan inflatorni val, a ovime dižemo 6 posto osnovicu plaća. Svi dobivaju 65 eura mjesečno dodatak za topli obrok i radili smo određene korekcije koeficijenata, otprilike do 6 posto. Na taj način su neto primanja zaposlenima u Gradu i javnim ustanovama veća za 10 do 20 posto čime bismo poništili efekte inflacije i toga što njihova primanja već godinama nisu rasla. Smatram da su svojim radom svi oni to zaslužili.”

Domagoj Rebić, glavni tajnik Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi zahvalio je gradonačelniku Bosilju na konstruktivnom i afirmativnom dijalogu: „Dogovorili smo povećanje i nadamo se da će proračun Grada proći te da će kolektivni ugovor stupiti na snagu kako je i planirano, od 1. siječnja iduće godine. Situacija u ostalim gradovima ovisi o njihovoj financijskoj situaciji, ali u pravilu je prevladao razum i išlo se u povećanje zbog ovog inflatornog udara.” – rekao je Rebić.

Iskra Vostrel Prpić, predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, zastupa Dječji vrtić Varaždin podsjetila je na prijašnju praksu nepoštivanja kolektivnih ugovora te je dodala: „Varaždin je učinio jako velik korak, bio je poprilično loš i s ovim povećanjem se približavate zakonskoj plaći tako da pohvaljujem razinu pregovora koju smo imali te u konačnici ovo što smo dogovorili. Radnici su u vrtiću jako zadovoljni s time, ali ova neizvjesnost hoće li to stupiti na snagu sada ili kroz mjesec, dva ili tri stvara jako veliki nemir i otpor i bilo kakvo odlaganje primjene ovog aneksa kojeg smo potpisali nije dobro za atmosferu i ono što vrtić znači za ovaj grad.”

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Vazmenim bdijenjem kršćani iščekuju Uskrs

  Velika je subota - dan tišine i molitve, te dan Isusovog počinka u grobu. Na Veliku subotu nema sakramentalnih slavlja, niti pričesti. Posjećuje se posebno uređen Božji grob u crkvi, a sa spuštanjem mraka slavi se Vazmeno bdijenje kojim ulazimo u proslavu Isusova uskrsnuća, najvećeg blagdana u crkvenoj godini, koji je ishodište i središte svih ostalih blagdana. U uskrsnoj noći se kroz molitvu, blagoslivlja vatra, odnosno svjetlost svijeća – što […]

  today03/04/2021 52

  0%