play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu odana počast žrtvama zločina u Srebrenici – „Da se ne zaboravi”

Ispred Gradske vijećnice Grada Varaždin, u petak 8. srpnja 2022. godine istaknuta je poruka „Da se na zaboravi“, a odnosi se na stradanje nevinih žrtava u Srebrenici 1995 godine.

Obilježavanju Dana stradanja u Srebrenici organizatorima, članovima Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske za Varaždinsku županiju priključili su se gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković, Zdravka Grđan predsjednica i članovi Gradskog vijeća Grada Varaždina. Komemoraciji se priključio i Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije sa zamjenicom Silvijom Zagorec te predsjednikom skupštine Josipom Križanićem. Uz ostale uzvanike odaslali su jednostavnu poruku solidarnosti s bošnjačkim narodom i nevinim žrtvama rata.

Gradonačelnik Grada Varaždina je tom prilikom istaknuo „sjećamo se tragičnog događaja koji se zbio u srpnju 1995. godine u Bosni i Hercegovini. Taj događaj pokazuje sav besmisao rata. Pogubiti gotovo 8,5 tisuća ljudi je zaista genocid. Nažalost, svijet se nije opametio jer vidimo da imamo sličnu situaciju ponovo sada u Ukrajini. Nažalost, Svijet ne uči iz svojih grešaka. Mi ćemo napraviti sve da se sjećamo ovog čina, groznog genocida koji je počinjen.”

I župan Anđelko Stričak ocijenio je događaj u Srebrenici jednim od najgorih zločina u povijesti Europe. Sjetivši se i drugih ratova na ovim područjima, te rata u Ukrajini, ukazao je na važnost sjećanja na nedužne žrtve te dodao: „okupljeni smo ovdje i šaljemo poruku mira te promišljamo koliko nam je mir neophodan i potreban.”

Predsjednik županijske bošnjačke zajednice Salko Ikanović zahvalio je svima koji su došli iskazati poštovanje prema žrtvama u Srebrenici te zaključio „dokle god postoje oni koji pokušavaju žrtve u Srebrenici i datum počinjena zločina obezvrijediti, reći da se to nije desilo te veličati ljude koji su počinili taj zločin, mi moramo stalno imati obavezu i opominjati da se to više nikada ne desi i da se ne zaboravi.” – zaključio je Ikanović.

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Izvanredni otkaz direktoru Gradske tržnice Varaždin

    Direktoru tvrtke Gradska tržnica d.o.o. Predragu Ciglaru uručena je Odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu, slijedom čega je radni odnos, a posljedično tome i funkcija direktora društva, Predragu Ciglaru prestao s današnjim danom budući da nema pravo na otkazni rok niti pravo na isplatu otpremnine. Odluka o izvanrednom otkazu donesena je iz razloga što je u poslovanju Gradskih tržnica utvrđeno niz nepravilnosti, a u poslovnoj dokumentaciji niz nedosljednosti, za […]

    today22/01/2024 14

    0%