play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu odana počast žrtvama zločina u Srebrenici – „Da se ne zaboravi”

Ispred Gradske vijećnice Grada Varaždin, u petak 8. srpnja 2022. godine istaknuta je poruka „Da se na zaboravi“, a odnosi se na stradanje nevinih žrtava u Srebrenici 1995 godine.

Obilježavanju Dana stradanja u Srebrenici organizatorima, članovima Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske za Varaždinsku županiju priključili su se gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković, Zdravka Grđan predsjednica i članovi Gradskog vijeća Grada Varaždina. Komemoraciji se priključio i Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije sa zamjenicom Silvijom Zagorec te predsjednikom skupštine Josipom Križanićem. Uz ostale uzvanike odaslali su jednostavnu poruku solidarnosti s bošnjačkim narodom i nevinim žrtvama rata.

Gradonačelnik Grada Varaždina je tom prilikom istaknuo „sjećamo se tragičnog događaja koji se zbio u srpnju 1995. godine u Bosni i Hercegovini. Taj događaj pokazuje sav besmisao rata. Pogubiti gotovo 8,5 tisuća ljudi je zaista genocid. Nažalost, svijet se nije opametio jer vidimo da imamo sličnu situaciju ponovo sada u Ukrajini. Nažalost, Svijet ne uči iz svojih grešaka. Mi ćemo napraviti sve da se sjećamo ovog čina, groznog genocida koji je počinjen.”

I župan Anđelko Stričak ocijenio je događaj u Srebrenici jednim od najgorih zločina u povijesti Europe. Sjetivši se i drugih ratova na ovim područjima, te rata u Ukrajini, ukazao je na važnost sjećanja na nedužne žrtve te dodao: „okupljeni smo ovdje i šaljemo poruku mira te promišljamo koliko nam je mir neophodan i potreban.”

Predsjednik županijske bošnjačke zajednice Salko Ikanović zahvalio je svima koji su došli iskazati poštovanje prema žrtvama u Srebrenici te zaključio „dokle god postoje oni koji pokušavaju žrtve u Srebrenici i datum počinjena zločina obezvrijediti, reći da se to nije desilo te veličati ljude koji su počinili taj zločin, mi moramo stalno imati obavezu i opominjati da se to više nikada ne desi i da se ne zaboravi.” – zaključio je Ikanović.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Kulturni centar „Ivan Rabuzin“ koristit će obnovljive izvore energije

  Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i Zvonko Vodopija iz tvrtke Vodopija d.o.o. potpisali su ugovor o radovima na gradnji fotonaponske elektrane za vlastitu potrošnju na Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu. Vrijednost radova na gradnji 50 kW fotonaponske elektrane FE „Rabuzin 1“ je 345.895,38 kuna s PDV-om, a radovi bi trebali biti izvedeni u roku od 3 mjeseca. Cijeli ovaj projekt korištenja obnovljivih izvora energije, s izradom glavnog projekta, […]

  today09/04/2021 96

  0%