play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisan Sporazum o suradnji u području gospodarenja, korištenja i zaštite planine Ivančica

U Planinarskom domu na Ivančici potpisan je Sporazum o suradnji u području gospodarenja, korištenja i zaštite planine Ivančica – najviše planine sjevera Hrvatske između Varaždinske županije, Krapinsko-zagorske županije, Grada Ivanca i Grada Zlatara.

Sporazum su potpisali zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić te gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek.

Zamjenica župana Varaždinske županije istaknula je da je potpisanim sporazumom iskazan interes za međusobnu suradnju. „Protekle pandemijske godine pokazale su da postoji sve veći broj izletnika, zaljubljenika u prirodu, a mi im moramo omogućiti boravak u prirodi i pokušati stvoriti optimalne uvjete ne devastirajući prirodno bogatstvo koje nas okružuje na Ivanščici, biseru ovog područja. Ovo je susret dvaju gradova, dviju županija i neka ovo bude mjesto koje nas spaja, a ne razdvaja” – poručila je zamjenica župana.

Gradonačelnik Batinić Grada Ivanca naglasio je kako su se vrlo brzo dogovorili o partnerstvu, a Sporazum će Ivančici dati veću vidljivost. „Mi smo 2020. godine samostalno krenuli u izradu idejnog rješenja vršnog dijela Ivančice kako bi bila još zelenija nego što je. S Gradom Zlatarom dogovorili smo partnerstvo i integrirali jedan veliki projekt, a nadam se da će se uskoro uključiti i država” – rekao je Batinić.

Potpisivanju Sporazuma nazočili su i predstavnici javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko- zagorske i Varaždinske županije.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Zaključci sjednice Središnjeg odbora UDVDR-e Ogranak Ivanec

  Nakon ljetne stanke, članovi proširenog sastava Središnjeg odbora UDVDR Ogranak Ivanec okupili su se na redovnom zasjedanju, uz sudjelovanje kolega iz HVIDR-e Ivanec, s kojima zajedno provode gotovo sve projekte.   U analizi provedenih aktivnosti tijekom kolovoza i rujna izraženo je zadovoljstvo njihovom posjećenošću, posebno reakcijama posjetitelja, a dva glavna su bila 17. memorijal sjećanja na poginule hrvatske branitelje u obrani Vukovara Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića, te […]

  today30/09/2022 23

  0%