play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dan nacionalnih manjina 2022. godine

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec s predstavnicima nacionalnih manjina Grada Varaždina i Varaždinske županije najavili su obilježavanje Dana nacionalnih manjina 2022. godine koji će se održati u subotu 21. svibnja 2022. godine u vremenu od 10 sati do 13 sati na Trgu kralja Tomislava. Organizatori Dana nacionalnih manjina od 2016. godine su Grad Varaždin i Varaždinska županija.

Ove godine u programu obilježavanja Dana nacionalnih manjina sudjeluju, albanska, bošnjačka, slovenska i srpska nacionalna manjina. „Grad Varaždin i Varaždinska županija u suradnji s nacionalnim manjinama s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije obilježit će u subotu 21. svibnja 2022. godine Dan nacionalnih manjina Grada Varaždina i Varaždinske županije u redovnom terminu na Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj. Dan nacionalnih manjina upravo je prigoda da nacionalne manjine Grada Varaždina i Varaždinske županije približe svoje posebnosti svim Varaždinkama i Varaždincima kao i svim stanovnicima Varaždinske županije. Pozivam sve sugrađanke i sugrađane da se u subotu 21. svibnja 2022. godine u vremenu od 10.00 sati do 13.00 sati pridruže obilježavanju Dana nacionalnih manjina na Trgu kralja Tomislava gdje će moći uživati u kulturno umjetničkom programu koji su pripremile nacionalne manjine kao i u gastro ponudi. Dan nacionalnih manjina manifestacija je koja promiče dijalog između većinskog i manjinskog naroda te dokaz da je Grad Varaždin tolerantan grad. Ove godine na Danu nacionalnih manjina predstavit će se i Ukrajinci koji se zbog trenutne situacije u Ukrajini nalaze na području Grada Varaždina i Varaždinske županije.“ – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković.

Građane Grada Varaždina, kao i stanovnike Varaždinske županije na obilježavanje Svjetskog dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj pozvala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec. „Ova manifestacija pokazuje odličnu suradnju Grada Varaždina, Varaždinske županije i pripadnika nacionalnih manjina koji žive na našem prostoru. Cilj manifestacije promicanje je raznolikosti, kulture, običaja, tradicije, gastronomije, zapravo svega onoga što čini identitet jednog naroda. Prihvaćanjem različitosti, upoznavanjem drugih kultura i mi postajemo bolji. Krajnji zajednički cilj je da postanemo društvo uvažavanja, razumijevanja, tolerancije i prihvaćanja jer to su ključni preduvjeti za miran i kvalitetan suživot.“ – naglasila je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Program obilježavanja Dana nacionalnih manjina najavili su i predstavnik albanske nacionalne manjine Varaždinske županije Filip Perdedaj, predstavnik bošnjačke nacionalne manjine Varaždinske županije Salko Ikanović, predstavnica slovenske nacionalne manjine Grada Varaždina Ana Antolić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Varaždina Mile Sekulić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Varaždinske županije Milan Mirčetić i zamjenica predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Varaždina Jagoda Kralj Novak.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Kako napreduju radovi na jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Varaždinskoj županiji?

  Istočna obilaznica Novog Marofa jedan je od najvažnijih infrastrukturnih projekata na području Varaždinske županije. Investitor su Hrvatske ceste, a ukupna vrijednost projekta je oko 140 milijuna kuna. Gradilište je u ponedjeljak zajedno s gradonačelnikom Novog Marofa Sinišom Jenkačem obišao ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković. Radovi su krenuli u siječnju i napreduju jako dobro zahvaljujući upornosti gradonačelnika Jenkača, istaknuo je ministar Butković. - Drago mi je da smo konačno […]

  today11/05/2021 38