play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Postavljen semafor s radarom u Biškupcu – povećana sigurnost djece

U varaždinskom prigradskom naselju Biškupec, na Trgu Ivana Perkovca ispred III. Osnovne škole postavljen je pješački pozivni semafor s pokazivačem brzine. Grad Varaždin je osigurao sredstva u iznosu od 57.458 eura s uključenim PDV-om, a semafor je već nekoliko dana u funkciji. Postavljen je na mjesto u vrlo prometnoj ulici koju često prelaze učenici obližnje osnovne škola i građani zbog blizine crkve i ostalih sadržaja u tom naselju.

Posebnost semafora su radarski uređaji s pokazivačima brzine koji u slučaju prekoračenja najveće propisane brzine vozila u prolazu aktiviraju crveno svjetlo na semaforu ispred pješačkog prijelaza. Ovim pametnim, suvremenim rješenjem značajno je smiren intenzivan promet na toj prometnici te značajno povećana sigurnost građana, naročito djece.

Ravnateljica III. Osnovne škole Anica Vragović zahvalila se Gradu Varaždinu: U III. osnovnoj školi Varaždin posvećuje se velika briga sigurnosti djece u prometu. Budući da su djeca zbog svojih dobnih ograničenja, neiskustva i nedostatnog sagledavanja mogućih opasnosti često ugrožena, upravo mi odrasli moramo voditi brigu o njihovoj sigurnosti. U suradnji škole i roditelja pokrenuta je inicijativa izgradnje pješačko pozivnog semafora s pokazivačem brzine na Trgu Ivana Perkovca čiju je inicijativu podržao Grad Varaždin i upravo prošli tjedan ti su radovi završeni. Kako bismo naše učenike osnažili kao samostalne sudionike u prometu te kako bi se roditelje, ali i ostale odrasle sudionike u prometu senzibiliziralo i podsjetilo na njihovu važnu ulogu u promicanju i usvajanju prometne kulture u III. osnovnoj školi održane su mnoge preventivne aktivnosti. 

Kako je navela u školi je održano edukativno predavanje djelatnika prometne policije u sklopu preventivne akcije Ministarstva unutarnjih poslova „Poštujte naše znakove“ koju provodi Ravnateljstvo policije i Policijska uprava varaždinska u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži, iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa. Provodi se i program osposobljavanja za upravljanje biciklom uz nazočnost učitelja, policijskog službenika i zaposlenika HAK-a, a održano je  i Vijeće roditelja kojem su prisustvovali načelnik prometne policije, policijski službenik za prevenciju u Uredu načelnika te pročelnik Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo gdje se raspravljalo se o prometnoj problematici, obnovi pješačkih prijelaza, postavljanju kamera i postavljanju uspornika ispred škole te drugim aktivnostima kojima bi se povećala sigurnost učenika.

Nadalje, uspostavljena je suradnja s Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu iz programa Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa pod nazivom: Povećanje sigurnosti djece u zonama škola kroz edukaciju same djece, nastavnika, roditelja i ostalih sudionika prometa  s ciljem edukacije učenika kod korištenja aktivnih vrsta prijevoza radi povećanja sigurnosti same djece kod sudjelovanja u prometu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Grad Varaždinske Toplice financira nabavku radnih bilježnica i dodatnog obrazovnog materijala

   Grad Varaždinske Toplice i ove školske godine financira nabavku radnih bilježnica i dodatnog obrazovnog materijala potrebnog za nastavu, za sve učenike osnovnih i područnih škola sa svog područja. Grad je za tu namjenu u gradskom proračunu osigurao 40 tisuća eura, a kako je naglasila gradonačelnica Dragica Ratković, ovom mjerom žele pomoći roditeljima, ali i olakšati školovanje učenicima. - Ovo je treća godina zaredom kako provodimo tu mjeru, a s njom […]

  today18/09/2023 52

  0%