play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Posjet grupe građana iz prijateljskog grada Ravensburga

Grupu građana iz partnerskog grada Ravensburga u Njemačkoj koji su stigli u posjet Varaždinu, u ponedjeljak su  u sjedištu gradske uprave  u palači Patačić pozdravili gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Na prijemu kojem je nazočio i Danijel Pantaler, predsjednik Hrvatsko-njemačkog društva prijateljstva još jednom su potvrđeni odlični prijateljski i partnerski odnosi gradova Ravensburg i Varaždin koji imaju potpisanu povelju o suradnji od 2002. godine.

Riječ je o 33 članova udruge „Die Brückenbauer“ ( prijevod s njem. „Graditelji mostova“ ) koja djeluje u Ravensburgu, a jedan od glavnih ciljeva je njegovanje prijateljske suradnje s gradovima partnerima. Grupa iz Ravensburga imat će tijekom boravka u Varaždinu priliku upoznati se s bogatim kulturno-povijesnim nasljeđem grada Varaždina s kojim je potpisana povelja o suradnji 2002. godine.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj podsjetio je na razvijenu kulturnu suradnju koja je kulminirala prošlogodišnjom izvedbom The Queen Symphony učenika muzičkih škola iz Ravensburga i Varaždina u oba grada. Gradonačelnik je najavio da Koncertni ured zajedno s glazbenim školama ponovo priprema nešto slično, a najavio je i produbljivanje gospodarskih veza.

Grupa građana Ravensburga, koju vodi Nikolaus Schneider, boravit će u Hrvatskoj do 2. studenoga 2023.  Nakon upoznavanja Varaždina, posjetit će Varaždinske toplice, Plitvička jezera i Zagreb, a večeras će u varaždinskom kazalištu prisustvovati „Koncertu u mraku“ na kojem uz sopranisticu Jelenu Štefanić i mezzosopranisticu Sofiju Cingula nastupaju Ivana Godec-Vinceković na klaviru i Darko Rušec na gitari te glumac Vojin Perić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinskim Toplicama otvoreno novo dječje igralište vrijedno više od 65 tisuća eura

    Na radost djece ali i roditelja, u Varaždinskim Toplicama u srijedu je otvoreno novo dječje igralište u Vrbicama. Tim su povodom djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica na novome dječjem igralištu obilježila Hrvatski olimpijski dan.   Ukupna vrijednost dječjeg igrališta iznosi 65.852,40 eura. Zahvaljujući dobro pripremljenom programu i prijavi na natječaj LAG Izvor, Grad Varaždinske Toplice za ovaj je projekt dobilo 46.612,94 eura, odnosno više od 70 posto troškova projekta […]

  today14/09/2023 25

  0%