play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ponedjeljkom i srijedom provodi se program “Zdrav pokret!”

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, čim su to epidemiološke prilike dopustile, nastavila je s provođenjem sportsko-rekreacijskog programa „Zdrav pokret!“. Poziv na besplatno vježbanje upućen je svim Varaždinkama i Varaždincima, bez obzira na dob.

Besplatan program osmišljen je da potakne građanstvo na bavljenje tjelesnom aktivnošću u svrhu poboljšanja kvalitete života. Rekreacijski treninzi i savjetovanje o zdravom načinu života odvijaju se svakog ponedjeljka i srijede, od 19 do 20 sati, na vanjskim terenima Sportskog centra „Sloboda“, a u slučaju lošijeg vremena u dvorani ispod tribina Sportskog centra „Sloboda“. Program vode kineziolozi Marina i Tomislav, a odvija se, naravno, uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera.

 

Treninzi su namijenjeni i prilagođeni svima, od najmlađih do najstarijih, a sastoje se od vježbi zagrijavanja, stretchinga, vježbi snage vlastitim tijelom, hodanja, trčanja. Na trening je potrebno doći u sportskoj odjeći i obući.

U ponedjeljak, 24. svibnja, s vježbačicama i vježbačima bili su gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac.

 

Gradonačelnik je podsjetio da se projekt provodi već treću godinu.

 

– Pokazao se kao dobra prilika da svi naši građani, rekreativci, koji se možda inače toliko ne bave sportom ili ne vježbaju, dođu ovdje na naš sportski kompleks Slobode i pod vodstvom stručnih ljudi vježbaju. Mogu se pripremati za neke svoje sportove kojima se žele baviti u slobodno vrijeme. Sve to Zajednica i Grad financiraju tako da je to dobro i za građane, ali i za cijeli grad jer što su nam građani razgibaniji, što su u boljoj fizičkoj spremi, to je manje i bolesti, a i oni su zadovoljniji – rekao je Čehok.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina pozvao je sugrađanke i sugrađane da se uključe u sportsko-rekreacijski program „Zdrav pokret!“.

 

– Svi se mogu uključiti bez obzira na razinu motoričke spremnosti. Ovdje ima mjesta za sve. Zahvaljujem gradonačelniku i Gradu Varaždinu na izdvojenim sredstvima u proračun Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina jer bez tih sredstava ne bi bilo moguće provoditi ovaj program. Dobro se sjećamo da prije ove gradske vlasti nismo imali dosta sredstava za ovakve projekte, premalo se izdvajalo za sport. 2015. godine je Programom javnih potreba za sport izdvojeno 6.700.000,00 kuna, a 2021. godine 10.715.000,00 kuna te dodatnih 800.000,00 kuna potpore vrhunskim sportašima i ekipama Grada Varaždina za sportska usavršavanja. Znatna sredstva su se izdvojila i za sportsku infrastrukturu, kao što se izdvajaju za projekte. Tako zajedno s Gradom Varaždinom pokazujemo da vodimo brigu o varaždinskom sportu – kazao je Runac.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Primjer zajedništva u Maruševcu

  U Maruševcu je prošloga vikenda obilježen Međunarodni dan suradnje i Svjetski dan stanovništva. Cilj manifestacije bio je približiti građanima i široj javnosti aktivnosti, programe i projekte od interesa za opće dobro koje udruge provode na području Općine Maruševec kroz organizaciju prigodnog druženja. Manifestacija u organizaciji Općine Maruševec i Udruge žena Maruša započela je u petak, 8. srpnja u večernjim satima na igralištu Ločnjak u Maruševcu koncertom benda Krugovi, a nastavila […]

  today14/07/2022 42

  0%