play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Podrška žrtvama nasilja u „Utočištu Sv. Nikola“

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i u okviru 16-to dnevnih aktivnosti u prosincu, vezano na ukazivanje nužnosti nulte tolerancije prema nasilju, Interesni odbor žena Narodne stranke – REFORMISTI Gradske organizacije Varaždin posjetio je žene, žrtve nasilja u Domu za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“ koje borave tamo sa svojom djecom.

Ovaj hrabri korak kojeg su učinile nije bio nimalo lak, ali je svakako bio nažalost nužan, stoga smo im malim znakom pažnje željeli uljepšati ovaj mjesec mira, ljubavi i darivanja.

Djeci su uručeni prigodni pokloni, a ženama žrtvama nasilja ovom posjetom htjele smo dati podršku i posebno naglasiti da nisu same” – rekla je Vlasta Cindrić, predsjednica Interesnog odbora žena Reformista Varaždin.

Interesni odbor žena zalaže se za donošenje Nacionalne strategije na nivou države i za strože kažnjavanje nasilnika. Bitni pomaci bili bi učinjeni kada bi se ratificirana Istambulska konvencija zaista počela i provoditi. U većini slučajeva tada zlostavljanu i prestrašenu ženu ne bi izdvajali iz obitelji. Obitelj bi napuštao nasilnik.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Grad Varaždin dobio 100% EU sredstava za izradu prostornih planova

  Prostorni planovi Grada Varaždina postaju digitalizirani, dostupni i vidljivi svim građanima.   Grad Varaždin dobio je Obavijest o odabiru za financiranje izrada i donošenja izmjena i dopuna prostornih planova. Odobrenje ovog financiranja proizašlo je iz Poziva Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, otvorenog 1. veljače 2024. godine za dodjelu bespovratnih sredstava za izradu prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava „ePlanovi“. Stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iznosi 100 %, a […]

  today12/03/2024 21

  0%