play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Podrška žrtvama nasilja u „Utočištu Sv. Nikola“

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i u okviru 16-to dnevnih aktivnosti u prosincu, vezano na ukazivanje nužnosti nulte tolerancije prema nasilju, Interesni odbor žena Narodne stranke – REFORMISTI Gradske organizacije Varaždin posjetio je žene, žrtve nasilja u Domu za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“ koje borave tamo sa svojom djecom.

Ovaj hrabri korak kojeg su učinile nije bio nimalo lak, ali je svakako bio nažalost nužan, stoga smo im malim znakom pažnje željeli uljepšati ovaj mjesec mira, ljubavi i darivanja.

Djeci su uručeni prigodni pokloni, a ženama žrtvama nasilja ovom posjetom htjele smo dati podršku i posebno naglasiti da nisu same” – rekla je Vlasta Cindrić, predsjednica Interesnog odbora žena Reformista Varaždin.

Interesni odbor žena zalaže se za donošenje Nacionalne strategije na nivou države i za strože kažnjavanje nasilnika. Bitni pomaci bili bi učinjeni kada bi se ratificirana Istambulska konvencija zaista počela i provoditi. U većini slučajeva tada zlostavljanu i prestrašenu ženu ne bi izdvajali iz obitelji. Obitelj bi napuštao nasilnik.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Održana 6. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije

  U Županijskoj palači održana je 6. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije na kojoj se između ostalog raspravljalo o Izvješću o radu Savjeta u 2002 godini a članovi savjeta su iznijeli i neke nove ideje te prijedloge koje bi išle u korist poboljšanja sigurnosti prometa na cestama Varaždinske županije. Uz predsjednika Savjeta dr.sc. Zvonimira Sabatija te članove Savjeta, sjednici su nazočili i član Uprave Hrvatskih cesta Alen […]

  today09/02/2023 6

  0%