play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Obilježena 25. obljetnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Maruševec

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Maruševec obilježila je 25 godina od svoga osnivanja. Tim je povodom organiziran opsežan program, koji se sastojao od mimohoda braniteljskih udruga Varaždinske županije, Međimurske i Vukovarsko-srijemske županije, od maruševečke osnovne škole do zgrade Općine.

Nakon toga je održana sveta misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, koju su predslavili domaći župnik Krunoslav Milavec i generalni vikar Varaždinske biskupije monsinjor Antun Perčić, pa je uslijedilo polaganje odavanje počasti poginulima uz polaganje aranžmana i paljenje svijeća kod spomen obilježja, te svečana sjednica Središnjeg odbora Ogranka, s gostima.

Moderator sjednice bio je Zlatko Peharda iz KUD Klaruš Maruševec, čiji su ju tamburaši izvedbama nekoliko pjesama dodatno uveličali. Povjesnicu udruge iznio je predsjednik Ogranka Tihomir Buden, a prigodno su se obratili i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, potom Branko Družinić, predsjednik UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije, pa Snježana Cerjan, izaslanica župana Varaždinske županije, Snježana Hunjet, izaslanica ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade Tome Medveda, na kraju i brigadir Marijan Kretić, izaslanik predsjednika Republike, inače rodom iz Čalinca kod Maruševca.

U nastavku sjednice uručene su plakete i zahvalnice članovima Udruge i svima koji pomažu u radu Ogranka, među kojima i Vladimiru Kolariću, Juraju Kumriću, Vladimiru Kipi, Stjepanu Martinčeviću i Robertu Možaniću, osnivačima maruševečkog UDVDR-a 1997. godine.

Po završetku sjednice Kuburaška udruga Maruševec pucnjima je odala počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, nakon čega je nastavljeno druženje domaćina i gostiju uz neizostavni vojnički grah.

Spomenimo da su tijekom manifestacije predstavljena naoružanja i oprema hrvatske vojske, policije, te markuševečkih vatrogasaca, a na prigodnoj se izložbi ratnih fotografija mogao vidjeti ratni put hrvatskih branitelja našega kraja.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Grad Varaždin osigurao 217 tisuća eura za sufinanciranje programa i projekta  

  Nastavno na rezultate Javnog poziva za prijavu projekata/programa udruga i ostalih neprofitnih organizacija u 2023. godini, Grad Varaždin odobrio je sredstva za ukupno 95 prijavitelja koji svojim programom/projektom doprinose ispunjavanju javnih potreba u Gradu Varaždinu u području odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi i zdravstva, mladih, turizma, socijalnog (društvenog) poduzetništva, udruga organizatora gospodarsko-turističkih manifestacija te međunarodne suradnje. Gotovo polovica udruga i neprofitnih organizacija prijavile su svoje projekte/programe u području socijalne skrbi […]

  today03/10/2023 4

  0%