play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

„Plamteća voda“ Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca stiže i u Varaždin

Nakon Bonna, Maribora, Zagreba, Šibenika, Pule, Osijeka i Herakliona na Kreti „Plamteća voda“ Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca stiže i u Varaždin. Baletno-plesna hit predstava “Plamteća voda” glasovitog koreografa Andonisa Foniadakisa u izvedbi riječkog baletnog ansambla će se na pozornici varaždinskog HNK-a u petak, 4. studenog u 19 sati i 30 minuta te donijeti svoju već prepoznatljivu vatrenu energiju, eksploziju pokreta i erupciju emocija.

Predstava koja od svoje premijere ne prestaje oduševljavati i publiku i kritiku, kako u matičnoj kući tako i na brojnim domaćim i međunarodnim gostovanjima, gostuje u Varaždinu u sklopu suradnje i razmjene gostovanja Konzorcija hrvatskih narodnih kazališta – K-HNK.

Usredotočivši se u svojoj koreografiji na kontrastnu prirodu vode, izvora života i razorne sile te spajajući vodu i vatru, a i mnoge druge suprotnosti na kojima još od iskona počivaju naš život i svijet, Andonis Foniadakis stvara iznimno zahtjevnu koreografiju, a plesači na granici izdržljivosti pomiču vlastite granice. Njihova tijela i njihov pokret stvaraju neodoljivo impresivne slike isprepletene snažnim emocijama. Slike koje nose i snažnu umjetničku poruku nade. Iskonski, intenzivno, nadnaravno. I ostavljaju publiku bez daha.

„Plamteća voda“ je na svojim inozemnim gostovanjima, „zapalila“, između ostalih, i publiku u njemačkom Bonnu gdje su članice i članovi riječkog baletnog ansambla pozdravljeni stajaćim ovacijama, a jednako je bilo i na nedavnom gostovanju na grčkoj Kreti. To je ujedno bila i prva predstava međunarodno poznatog koreografa Foniadakisa na njegovom rodnom otoku.
„Nakon napetih šezdeset minuta uslijedila je eksplozija pljeska publike oduševljene izvrsnim ansamblom“, istaknuo je, nakon izvedbe u Bonnu, u svojoj kritici „Bonner General-Azeiger“, najtiražniji dnevni list u Bonnu i regiji. U istoj je kritici E. Einecke-Klövekorn istaknuto je kako se „od 14 plesača zahtijeva fleksibilnost, okretnost, izdržljivost što često prelazi  u zahtjevne akrobatske podvige“, te da „ansambl u kratkim vatrenim kostimima pleše kao da je riječ o borbi za život, uz silovitu glazbu“ i kako su „tijela u paklenom scenariju, u divljem tempu uz strastvenu energiju, pogurana  na granicu fizičke izdržljivosti..“

Uz dramaturga i koreografa Andonisa Foniadakisa, autorski tim  „Plamteće vode“ čine skladatelj Julien Jean-Pascal Tarride, scenograf i oblikovatelj svjetla A. Birmpilis & CO. te kostimograf Anastasios Soforoniou (za Mesvor Consulting Ltd.).

U predstavi plešu članice i članovi riječkoga Baleta Tea Rušin, Ksenija Krutova, Soyoka Iwata, Maria Matarranz de las Herras, Maria Del Mar Hernandez, Marta Kanazir, Marta Voinea Čavrak, Anna Zardi, Ali Tabbouch, Michele Pastorini, Nicola Prato, Noa Siluvangi, Valentin Chou i Jody Bet.

Ne propustite „ples do posljednjeg daha“ riječkog Baleta.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  OBAVIJEST: Dezinsekcija komaraca u Varaždinu 30. svibnja

  Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, sutra će, 30. svibnja u terminu od 5 do 5 i 30 sati, u Parku Vatroslava Jagića provoditi mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina. Dezinsekcija će se provoditi sa sintetskim piretroidom PHOBI SUPER PB koji je odobren od strane Ministarstva zdravstva. Tretman suzbijanja će se provoditi metodom hladnog zamagljivanja (ULV) s motornog vozila. Mole se građani da se u to vrijeme ne […]

  today28/05/2024 57

  0%